To Τηλεσκόπιο Hubble έκλεισε τα 30 του χρόνια και γιορτάζει με υπερ-εικονάρα!


To Τηλεσκόπιο Hubble έκλεισε τα 30 του χρόνια και γιορτάζει με υπερ-εικονάρα!

Στο pttlgr λατρεύουμε το διάστημα και την αστροφωτογράφιση και οτιδήποτε μας δίνει εικόνες από μακρινά αστέρια και όχι μόνο!

Πριν λίγες ημέρες είχαμε δει ότι το Τηλεσκόπιο Hubble κλείνει φέτος τα 30 χρόνια και ότι η NASA δημιούργησε ένα εργαλείο που μπορείς να δεις τι φωτογράφισε το τηλεσκόπιο στα γενέθλια σου.

Στις 24 Απριλίου το Τηλεσκόπιο γιόρτασε και επίσημα τα γενέθλια του.

Η NASA δημοσίευσε μία φωτογραφία και ένα επεξηγηματικό βίντεο για τα γενέθλια του Hubble.

Σε αυτό το πορτρέτο του Hubble, το γιγαντιαίο κόκκινο νεφέλωμα (NGC 2014) και ο μικρότερος μπλε γείτονάς του (NGC 2020) αποτελούν μέρος μιας τεράστιας περιοχής που σχηματίζει αστέρια στο Μεγάλο Μαγγελάνικο Σύννεφο, έναν δορυφόρο γαλαξία του Γαλαξία μας, που βρίσκεται 163.000 έτη φωτός Μακριά. Η εικόνα ονομάζεται «Cosmic Reef/Κοσμικός Ύφαλος», επειδή μοιάζει με έναν υποθαλάσσιο κόσμο.

Το τηλεσκόπιο Hubble πριν από τριάντα χρόνια, στις 24 Απριλίου 1990, μεταφέρθηκε ψηλά από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα, με το διαστημικό λεωφορείο Discovery, μαζί με ένα πλήρωμα πέντε αστροναυτών. Αναπτύχθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη μια μέρα αργότερα.

Το Hubble μάς έδωσε εκπληκτικές γνώσεις για το σύμπαν, από κοντινούς πλανήτες έως τους πιο απομακρυσμένους γαλαξίες που έχουμε δει μέχρι τώρα. Ήταν επαναστατικό να αναπτύξουμε ένα τόσο μεγάλο τηλεσκόπιο πριν από 30 χρόνια και αυτό το ισχυρό εργαλείο αστρονομίας εξακολουθεί να προσφέρει επαναστατικά πράγματα στην επιστήμη σήμερα. Οι εντυπωσιακές εικόνες του έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία για δεκαετίες και θα συνεχίσουν να εμπνέουν την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια. “

δήλωσε ο Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής επιστημονικός διαχειριστής στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον, DC

Το Hubble έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 1,4 εκατομμύρια παρατηρήσεις και παρείχε δεδομένα που οι αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει για να γράψουν περισσότερες από 17.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις, καθιστώντας το, το πιο παραγωγικό διαστημικό παρατηρητήριο στην ιστορία. Τα αρχειακά δεδομένα του και μόνο θα τροφοδοτήσουν τη μελλοντική έρευνα αστρονομίας για τις επόμενες γενιές.

Η μακροζωία του Hubble μπορεί να αποδοθεί σε πέντε αποστολές από το 1993 έως το 2009, στις οποίες οι αστροναύτες αναβάθμισαν το τηλεσκόπιο με προηγμένα όργανα, νέα ηλεκτρονικά και έκαναν επισκευές σε τροχιά. Το παρατηρητήριο, με τις φωτογραφικές κάμερες και αλλα όργανα, αναμένεται να παραμείνει λειτουργικό μέχρι τη δεκαετία του 2020, σε συνέργεια με το επερχόμενο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ HUBBLE! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Hubble NASA Space Photography tbl

Πηγή:

NASA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!