GDT Nature Photographer of the Year: Αυτοί είναι οι νικητές και οι φοβερές εικόνες τους!


GDT Nature Photographer of the Year: Αυτοί είναι οι νικητές και οι φοβερές εικόνες τους!

Η German Society for Nature Photography (GDT) παρουσιάζει τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας φύσης Nature Photographer of the Year.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού για το 2020 είναι ο Peter Lindel από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Η φωτογραφία του με έναν ευρωπαϊκό λαγό τον κέρδισε τη πρώτη θέση, αλλά και την πρώτη θέση στην κατηγορία των θηλαστικών.

Αυτή η φωτογραφία Το όνειρο ενός λαγού τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2019 όταν μετά από μήνες αναζήτησης μιας κατάλληλης τοποθεσίας με οδήγησε σε έναν χωματόδρομο, ο οποίος πρόσφερε το πιο όμορφο πρωινό φως, υπέροχη βλάστηση και… τρεις λαγούς. Ονειρικός, περίεργος, προσεκτικός, ανήσυχος. Αυτά είναι τα επίθετα που βρίσκω να περιγράφουν την έκφραση του «λαγού μου» καλύτερα.

Ενώ ο μεγάλος αριθμός λαγών που συνήθιζα να εντοπίζω κάθε πρωί στο δρόμο μου για δουλειά, στα χωράφια και τα λιβάδια βόρεια του Ντόρτμουντ, με ώθησε πριν από δώδεκα χρόνια να εξερευνήσω αυτήν την περιοχή με τη φωτογραφική μου μηχανή, τώρα έχει γίνει όλο και περισσότερο χρονοβόρο το να βρεις λαγούς και να τους παρουσιάσεις σε μια ελκυστική φωτογραφία.

Είμαι 51 ετών, παντρεμένος με την πιο υπομονετική σύζυγο, πατέρας τριών σχεδόν μεγάλων παιδιών, και η φωτογραφία της φύσης ήταν το πάθος μου για πολλά χρόνια. Επικεντρώνομαι στην τοπική αλλά και στην αφρικανική πανίδα. Εργάζομαι ως ακτινολόγος για παιδιά.

λέει ο Peter

Ας δούμε τους νικητές των υπολοίπων κατηγοριών, στην επόμενη σελίδα του άρθρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κωνσταντίνος Ζήσης | 12 Μαΐου 2020 στις 21:34

    Κατηγορία πουλιά: Ποιος είπε ότι για να περιγράψεις την κίνηση χρειάζεται απαραίτητα βίντεο; Εξαιρετική εικόνα, “έξυπνη” λήψη, όπως και οι υπόλοιπες βέβαια.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!