Βίντεο: Χειριστής drone καταγράφει αεροπορική επίδειξη με το drone του σε ύψος και απόσταση μερικών μέτρων από ομάδα αεροσκαφών!


Βίντεο: Χειριστής drone καταγράφει αεροπορική επίδειξη με το drone του σε ύψος και απόσταση μερικών μέτρων από ομάδα αεροσκαφών!

Από όσα επικίνδυνα και “ηλίθια” πράγματα έχουμε δει να κάνουν χειριστές drone σε όλο τον κόσμο, αυτό πρέπει να είναι το κορυφαίο.

Σε πρόσφατη επίδειξη της ομάδας Blue Angels πάνω από τον ουρανό του Ντιτρόιτ, στις 12 Μαϊου, κατά την περίοδο της καραντίνας, ένας χειριστής drone πέταξε το drone του σε ύψος που το έφερε μερικά μέτρα μακριά από τα τζετ.

Το βίντεο έχει ανεβάσει στο YouTube κάποιος που ισχυρίζεται ότι πρόλαβε και το κατέβασε από τον λογαριασμό του χρήστη Giovanni Lucia (@giolucia), ο οποίος το είχε ανεβάσει σε Instagram και Facebook και ο οποίος πλέον έχει κλείσει τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα πλάνα των μαχητικών που περνάνε με τεράστια ταχύτητα, σε απόσταση μέτρων το ένα από το άλλο, κόβουν την ανάσα, ενώ μία λάθος κίνηση και μία πρόσκρουση με το drone μπορεί να αποβεί μοιραία ακόμα και για το σύνολο της ομάδας.

Ήδη όσοι ανακάλυψαν το βίντεο έχουν κάνει καταγγελία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των H.Π.Α., FAA.

Ο συγκεκριμένος χειριστής σύμφωνα με έρευνα των The Aviationist και των Fstoppers φαίνεται ότι το συνηθίζει να σπάει τους νόμους για την χρήση drone και φέρεται να έχει ανεβάσει και στο παρελθόν βίντεο από drone που θεωρούνται επικίνδυνα για την αεροπλοϊα.

Φυσικά μόλις εντοπιστεί, που είναι το πιο πιθανό, τον περιμένουν τεράστια πρόστιμα για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την χρήση των drones.

Είναι περιττό να πούμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ.

Εννοείται ότι έχουμε και στην Ελλάδα τέτοιους παραβάτες, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το πολύ πιο επικίνδυνο επίπεδο.

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones tbl
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

2 σχόλια

  • #
    1

    “Εννοείται ότι έχουμε και στην Ελλάδα τέτοιους παραβάτες, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το πολύ πιο επικίνδυνο επίπεδο.” Αν είχαμε αντίστοιχο show στην Ελλάδα θα ήταν πιο πολλά τα drone στον αέρα απο τα ίδια τα αεροπλάνα.Πραγματικά θλίβομαι με όλο αυτό που συμβαίνει (πιο έντονα τα τελευταία 4 χρόνια που μέχρι και στο super market τα πουλάνε) γιατί ασχολούμαι με τον αερομοντελισμό απο το 2007 και όπως πάει το πράγμα με τους ασυνείδητους δεν θα μπορούμε ούτε στα μοντελοδρόμια να πετάμε στο τέλος.Έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα απο drone στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν έχουν πάρει την ανάλογη δημοσιότητα για να ταρακουνηθεί ο κόσμος και να καταλάβει οτι κάτι που μπορεί να σκοτώσει (με λάθος χρήση)δεν είναι παιχνίδι.Να μην πω για τους αστυνομικούς που στην πλειοψηφία δεν έχουν καν ενημερωθεί επι του θέματος.Έχω τύχει να πετάει drone σε αποκριάτικο καρναβάλι επάνω απο 2000 άτομα και οι αστυνομικοί απο κάτω να το δείχνουν ο ένας στον άλλο και να το καμαρώνουν.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!