Ο φωτογράφος Fernando Medina μιλάει για την φωτογραφία που αποτυπώνει την πιο ιστορική στιγμή της καριέρας του Michael Jordan!


Ο φωτογράφος Fernando Medina μιλάει για την φωτογραφία που αποτυπώνει την πιο ιστορική στιγμή της καριέρας του Michael Jordan!

To The Last Dance στο Netflix έχει προκαλέσει φοβερό αντίκτυπο σε όλους του φίλους του αθλητισμού και τα νούμερα που ανακοίνωσαν το ESPN και το Netflix ζαλίζουν.

Το ESPN ανακοίνωσε τα υψηλότερα νούμερα της ιστορίας του για τέτοιο ντοκιμαντέρ, με μέσο όρο 5.6 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο, ενώ το Netflix ανακοίνωσε ότι 23.800.000 νοικοκυριά εκτός των ΗΠΑ παρακολούθησαν το “The Last Dance” τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της προβολής του.

Εμείς συνεχίζουμε με την αναφορά μας στους φωτογράφους και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με την δυναστεία των Chicago Bulls την δεκαετία του 90.

Ήδη αναλύσαμε τι έγινε με τον φωτογράφο σε μία από τις σπουδαιότερες φωτογραφίες του Michael Jordan και τι είπε ο φωτογράφος μίας από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του GOAT του μπάσκετ.

Τι λέει όμως ο φωτογράφος που έβγαλε την πιο ιστορική φωτογραφία του Michael Jordan; Την φωτογραφία που απεικονίζει το τελευταίο σουτ του Jordan με την φανέλα των Chicago Bulls, σουτ που οδήγησε στην κατάκτηση του δεύτερου three-peat στην ιστορία της ομάδας, δηλαδή του 6ου πρωταθλήματος για τους Bulls;

Ο φωτογράφος της ομάδας των Magic, Fernando Medina μίλησε για την φωτογραφία, την οποία το Sports Illustrated τοποθέτησε ως το νούμερο ένα στις 100 πιο σπουδαίες αθλητικές φωτογραφίες όλων των εποχών.

Ποιος είναι ο Fernando Medina;

Ο Medina πήγε στις Η.Π.Α. ως πρόσφυγας από την Κούβα και δεν είχε επίσημη εκπαίδευση στη φωτογραφία.
Όταν ήταν 3 ετών, ο Μεντίνα και τα μέλη της οικογένειάς του διέφυγαν στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη του Φιντέλ Κάστρο καθώς οι γονείς του πίστεψαν ότι η κομμουνιστική Κούβα δεν ήταν μέρος για να μεγαλώσει μια οικογένεια ή να τρέξεις μια επιχείρηση. Οι γονείς του ήταν επιτυχημένοι επιχειρηματίες στην Κούβα. Ο πατέρας του, Ροσέντο, είχε μια επιχείρηση χαρτονιού και η μητέρα του, η Διόλαντα, έφτιαχνε άλμπουμ φωτογραφιών γάμου με ενσωματωμένα μουσικά κουτιά για φωτογράφους.

Ο Medina ακολούθησε τα βήματα της οικογένειάς του στην επιχειρηματικότητα, ανοίγοντας μια οπτικοακουστική εταιρεία με φίλους λίγο μετά το γυμνάσιο.

Το 1989 ο Medina μπήκε στην φωτογραφική ομάδα των Orlando Magic, δουλεύοντας για τον Tony Smith, όχι ως φωτογράφος, αλλά παραδίδοντας slides. O Medina θα μάθαινε τη δουλειά δίπλα σε θρύλους της αθλητικής φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένων των Barry Gossage, Andrew D. Bernstein, Nathaniel Butler και Walter Iooss. Ορίστηκε επίσημος φωτογράφος της ομάδας το 1996, ενώ οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στα Sports Illustrated, ESPN, SLAM, Hoops, Beckett, Bravo Sport, Dunkshoot και Forbes, σε πολλούς ιστότοπους και περιοδικά, καθώς και στους New York Times, τους Los Angeles Times, USA Today, The Sporting News και NBA.com. Παρόλο που δεν συμμετείχε ποτέ με καμία από τις φωτογραφίες του σε διαγωνισμό, δύο φωτογραφίες έχουν επιλεχθεί ως φωτογραφία της Χρονιάς για το NBA από το Getty Images και ταυτόχρονα από το Sports Illustrated.

Η πιο ιστορική στιγμή στην καριέρα του Michael Jordan

Ο Medina μίλησε στο nba.com για την εμπειρία του να φωτογραφίζει τον Jordan αλλά και την ιστορική του φωτογραφία που ονομάστηκε THE LAST SHOT.

Κάθε φορά που ήθελες να φωτογραφίσεις τον Michael Jordan, ήταν λες και ήσουν στον ζωολογικό κήπο. Ο Ahmad Rashad (Αμερικανός αθλητικός ανταποκριτής) ήταν συνήθως γύρω του και δεν μπορούσες να τον ξεχωρίσεις από τον Jordan. Ήταν σαν να έκανε την καριέρα του καλύπτοντας τον Jordan. Πάντα έπρεπε να είσαι έτοιμος για ό, τι επρόκειτο να κάνει ο Jordan. Ήξερες ότι ήταν τεράστιος παίκτης, ήξερες ότι μπορούσε καρφώσει, ήξερες ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα, ήξερες ότι μπορούσε να παίξει άμυνα, απλά έπρεπε να είσαι έτοιμος να φωτογραφίσεις. Είχα την τιμή να βρίσκομαι εκεί και να βγαίνω έξω και να το κάνω αυτό. Ήθελα απλώς να κάνω την καλύτερη δουλειά κάθε φορά που φωτογράφιζα.

Ήξερες ότι o Jordan πιθανότατα θα έκανε το σουτ. Εννοώ, ποιος άλλος; Θα ήταν ανόητο για οποιονδήποτε άλλο να το κάνει. Είμαστε εκεί και είμαστε έτοιμοι. Το παιχνίδι ξεκινά και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να βεβαιωθώ ότι ο ορίζοντας είναι επίπεδος, πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχω το ρολόι στην εικόνα και πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχω τον Jordan στο κάδρο. Αυτό σκεφτόμουν όλη την ώρα. Όταν βρισκόταν στο αντίθετο άκρο του γηπέδου, προ-εστίασα σε κάποιον κοντά στη γραμμή του φάουλ, οπότε ήξερα ότι αν ήταν πιο κοντά μου, θα ήταν ένα σουτ τριών πόντων και η εστίαση θα ήταν μια χαρά, και αν ήταν πιο μακριά θα ήταν καλά. Η εστίαση θα ήταν καλή για τα πάντα. Αυτό ήταν τότε, στη εποχή χωρίς αυτόματη εστίαση. Δεν υπήρχε αυτόματη εστίαση τότε … Ακολούθησα και η λήψη έγινε. Το ήξερα ότι έγινε, αλλά δεν ήταν ψηφιακή, δεν μπορούσες να την δεις, δεν έχεις ιδέα.

Στην εικόνα, δείτε αν μπορείτε να το βρείτε, υπάρχει ένα μικρό αγόρι που φορά μια μαύρη φανέλα Bulls και σηκώνει τα χέρια του στον αέρα. Ξέρει ότι το σουτ θα μπει. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό του ότι οι Bulls μόλις κέρδισαν. Όλες οι εκφράσεις των ανθρώπων είναι αυτές που κάνουν αυτή την εικόνα. Αυτό και λίγο η ένδειξη στο ρολόι, γιατί με 6,6 δευτερόλεπτα να απομένουν… είναι το έκτο πρωτάθλημά του, στην έκτη του προσπάθεια, έχει ύψος έξι-πόδια-έξι, το ματς ήταν τον Ιούνιο. Όλα αυτά τα εξάρια, είναι τρελό για αυτήν την εικόνα. Προσθέτει στην εικόνα πραγματικά.

Έτσι λοιπόν βγήκε η ιστορική φωτογραφία του Jordan να σουτάρει το τελευταίο του σουτ με την φανέλα των Chicago Bulls και να τους χαρίζει το 6ο τους πρωτάθλημα.

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Michael Jordan tbl The Last Dance
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!