Ο φωτογράφος Barry Gossage λέει την ιστορία πίσω από την πιο συγκινητική φωτογραφία του Michael Jordan!


Ο φωτογράφος Barry Gossage λέει την ιστορία πίσω από την πιο συγκινητική φωτογραφία του Michael Jordan!

Μία τεράστια καριέρα όπως αυτή του Michael Jordan στους Chicago Bulls δεν μπορεί παρά να έχει όλων των ειδών τις σημαντικές στιγμές, από επικά καρφώματα μέχρι συγκινητικές στιγμές με δάκρυα.

Με αφορμή το The Last Dance του Netflix, συνεχίζουμε με την αναφορά μας στους φωτογράφους και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με την δυναστεία των Chicago Bulls την δεκαετία του 90 και ειδικά με τον Michael Jordan.

Αυτή τη φορά μιλάμε για την φωτογραφία του Michael Jordan, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο πάτωμα των αποδυτηρίων, κρατώντας μία μπάλα μπροστά στο πρόσωπο του και κλαίει με λυγμούς.

Η στιγμή είναι μετά την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος NBA των Chicago Bulls, του πρώτου πρωταθλήματος του δεύτερου three peat και του πρώτου πρωταθλήματος σχεδόν τρία χρόνια μετά την δολοφονία του πολυαγαπημένου πατέρα του Jordan.

Ήταν η 16η Ιουνίου του 1996, ημέρα του πατέρα, με τους Chicago Bulls να νικούν τους Seattle SuperSonics μέσα στο Σικάγο και το United Center.

Ο φωτογράφος Barry Gossage (φωτογράφος των Phoenix Suns) κατέγραψε με την κάμερα του το συναισθηματικό ξέσπασμα του MJ, μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Μπροστά στο πεσμένο στο έδαφος αθλητή που έκλαιγε με λυγμούς, ο φωτογράφος αρχικά δίστασε, αλλά τελικά σήκωσε την κάμερα του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες.

Ο Gossage είπε σχετικά στο NBA.com

Ήταν το έκτο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι για τη σειρά και μου ζήτησαν να πάω στα αποδυτήρια πριν τελειώσει το παιχνίδι. Ήμουν εγώ, ο μόνος φωτογράφος εκεί και ένας εικονολήπτης από το NBC. Μόλις πρόσφατα, φέτος υποθέτω, λόγω του ότι τα παπούτσια που φοράει ήταν από τα πιο εμβληματικά παπούτσια, αυτή η εικόνα επανήλθε και δημοσιεύτηκε στο Instagram και οι άνθρωποι με καλούν να με πάρουν συνέντευξη και να με ρωτήσουν για το τι συνέβη. Ήταν κάπως περίεργο γιατί «πραγματικά δεν το έχω σκεφτεί από τότε».
Ήμουν εκεί, ο εικονολήπτης ήταν εκεί και παρακολουθούμε το παιχνίδι στην τηλεόραση. Βλέπουμε τι συμβαίνει και βλέπουμε τους Bulls να κερδίζουν. Κανονικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικά σε μια σειρά στην έδρα σου, οι παίκτες μένουν στο γήπεδο. Γιορτάζουν εκεί έξω. Ξαφνικά έρχεται ο Jordan. Έχει την μπάλα και μπαίνε, φοράει καπέλο και αρχίζει να γίνεται συναισθηματικός. Απλά ξαπλώνει στο πάτωμα με τη μπάλα και βγάζω δύο ή τρεις φωτογραφίες και αυτό ήταν. Απλώς τον άφησα γιατί προφανώς ήρθε εκεί για να είναι μόνος. Όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση, απλά εργάζεσαι. Είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά. Δεν ήταν παρά φέτος όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν η Ημέρα του Πατέρα. Ήταν συναισθηματικός. Του έλειπε ο μπαμπάς του. Του έδωσα χώρο μόλις συνειδητοποίησα ότι ήρθε εκεί για να είναι μόνος. Ήθελε να ξεφύγει από τα πάντα και να έχει μερικές στιγμές με τον εαυτό του.

Πριν μερικές ημέρες ο Gossage περιέγραψε πάλι την συγκεκριμένη σκηνή (μετά το 2:51).

https://www.facebook.com/watch/?v=552823815665402

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Michael Jordan The Last Dance
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!