Φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε με πλαστική σφαίρα στο πόδι και συνελήφθη βίαια από τις αρχές στην Μινεάπολη, ενώ μία άλλη φωτορεπόρτερ έχασε το ένα της μάτι από πλαστική σφαίρα!


Φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε με πλαστική σφαίρα στο πόδι και συνελήφθη βίαια από τις αρχές στην Μινεάπολη, ενώ μία άλλη φωτορεπόρτερ έχασε το ένα της μάτι από πλαστική σφαίρα!

Οι Η.Π.Α. φλέγονται μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Μινεάπολη των ΗΠΑ, πριν λίγες ημέρες.

Η χωρίς αιτία σκληρή δολοφονία του άντρα από τουλάχιστον 3 αστυνομικούς της Μινεάπολης, η οποία καταγράφηκε από τις κάμερες των περαστικών, έχει μετατρέψει τις Η.Π.Α. σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές, διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α.

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις (οι οποίες είναι πολλές και επαναλαμβανόμενες στις Η.Π.Α., όπου κάθε χρόνο η αστυνομία σκοτώνει περίπου 1.000 άτομα), οι φωτορεπόρτερ είναι εκεί για να καλύψουν τα γεγονότα και να μεταφέρουν τι γίνεται στους δρόμους.

Και όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι φωτορεπόρτερ σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται στόχοι για την αστυνομία και τις αρχές.

Έτσι, ο φωτορεπόρτερ του WCCO και συνεργάτης του CBS, Tom Aviles, χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα στο πόδι και στην συνέχεια συνελήφθη βίαια από αστυνομικούς, οι οποίοι απλά αγνόησαν τις φωνές του ότι είναι δημοσιογράφος.

Ο φωτορεπόρτερ βιντεοσκόπησε τον τραυματισμό του και την σύλληψη του από τους αστυνομικούς οι οποίοι απλά τον πέταξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν. Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται να τονίζει ότι δεν αντιστέκεται.

Η παραγωγός, Joan Gilbertson, η οποία βρισκόταν στο σημείο ανέφερε ότι οι αστυνομικοί είχαν απειλήσει να τη συλλάβουν. Όπως και ο Aviles, και η Joan είχε φωνάξει επανειλημμένα ότι είναι μέλος των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σηκώνοντας τα χέρια της και φωνάζοντας «μην με πυροβολείτε». Η Joan τελικά δεν συνελήφθη και μπόρεσε να πάρει τη κάμερα του Aviles και να την πάει πίσω στο σταθμό.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονομώμενο καθώς η αστυνομία έχει μέχρι τώρα επιτεθεί και συλλάβει πάρα πολλούς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τις ταραχές σε όλες τις Η.Π.Α., σύμφωνα και με αναφορές από τον Insider.

Επιπλέον η φωτορεπόρτερ Linda Tirado, δέχτηκε πλαστική σφαίρα στο ένα μάτι και σύμφωνα με αναφορές έχασε την όραση της από εκείνο το μάτι.

Η Linda φορούσε προστατευτικά γυαλιά.

Όπως δήλωσε:

Έχω επιστρέψει στη δουλειά μου εδώ και πέντε ώρες. Η δουλειά μου είναι να είμαι μάρτυρας και έχουν πετύχει μόνο το αριστερό μου μάτι. Το δεξί μου είναι καλό.

Έπεσε στην αντίληψή μου ότι μερικοί χρησιμοποιούν τον τραυματισμό μου για να υποστηρίξουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Όχι, μείνετε στους δρόμους και για μένα, γιατί εγώ δεν μπορώ. Ήταν η αστυνομία που με πυροβόλησε, όχι διαδηλωτές.

Ήταν διαδηλωτές που με πήγαν στο νοσοκομείο, που μου έδωσαν ιατρικά εφόδια και ενήργησαν ως τα μάτια μου όταν δεν μπορούσα να δω από το αίμα και το πρήξιμο. Δεν είμαι το επιχείρημα σας. Και χαίρομαι να σας το πω τόσο άμεσα. “

Δυστυχώς οι φωτορεπόρτερ στοχοποιούνται από την αστυνομία, παγκοσμίως, ώστε να μην καταγράψουν με τις κάμερες τους την κατάχρηση εξουσίας και την υπερβολική χρήση βίας που ασκούν.

Δυστυχώς για αυτούς πλέον ο κάθε ένας έχει πάνω του μία κάμερα και πολλές φορές καταγράφεται η αυθαιρεσία τους, που οδηγεί σε τραυματισμούς ή δολοφονίες.

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photojournalism photojournalist

Πηγή:

NewsBreak
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!