Βραβευμένος Φωτογράφος της χώρας μας ανακάλυψε ότι κάποιος έκλεψε φωτογραφία του και διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό!


Βραβευμένος Φωτογράφος της χώρας μας ανακάλυψε ότι κάποιος έκλεψε φωτογραφία του και διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό!

Τελικά ο μόνος τρόπος να μαθαίνεις ότι κάποιος έκλεψε τις φωτογραφίες σου και τις χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα στο Internet ακόμα και για να διακριθεί σε διαγωνισμό είναι να έχεις πολλούς φίλους.

Ο φίλος του pttlgr Νικόλας Σαμαράς και γνωστός βραβευμένος υποβρύχιος φωτογράφος, με τον οποίο έχουμε συζητήσει στο Angle of View για την υποβρύχια φωτογραφία, ειδοποιήθηκε από ένα φίλο του ότι ένας “φωτογράφος” από το Μπαγκλαντές χρησιμοποιούσε μία από τις φωτογραφίες του και ότι είχε αποσπάσει διάκριση στον ρωσικό διαγωνισμό φωτογραφίας 35awards – International Photography Awards.

Η φωτογραφία του, που χρησιμοποίησε ο κλέφτης, ήταν από το project του Νικόλα με τον Antonis Tsapatakis, με τις πολύ γνωστές εικόνες του αθλητή στην πισίνα.

Stupid or cheeky? A friend of mine sent me today the link of this contest to inform me that someone, participating…

Gepostet von Nicholas Samaras am Montag, 6. Juli 2020

Σε επικοινωνία του pttlgr με τους διοργανωτές λάβαμε την εξής απάντηση:

Ελέγξαμε τον φωτογράφο που ανέβασε τη φωτογραφία.
Ο φωτογράφος αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο, καθώς και οι φωτογραφίες που ανέβασε.

Στην ερώτηση μας προς τους διοργανωτές για το πως εξασφαλίζουν ότι οι φωτογραφίες που συμμετέχουν δεν έχουν κλαπεί δεν λάβαμε απάντηση.

O διαγωνισμός είναι ακόμα ένας από αυτούς που υποστηρίζουν ότι δέχεται χιλιάδες συμμετοχές.

Φυσικά πλέον υπάρχουν δεκάδες διεθνείς διαγωνισμοί, πολλοί από τους οποίους διοργανώνονται πρόχειρα και χωρίς δικλείδες ασφαλείας για τους συμμετέχοντες, όπως ο έλεγχος των φωτογραφιών που διακρίνονται μέσω του RAW αρχείου, μία μέθοδος που μπορεί να αποτρέψει την κλοπή και χρήση φωτογραφιών από το internet.

Σας έχει τύχει ποτέ κάτι ανάλογο και πως το χειριστήκατε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen images
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!