Δείτε τον Άρη στο πρώτο 4Κ βίντεο από εικόνες που έστειλαν τα Rover της NASA στην Γη!


Δείτε τον Άρη στο πρώτο 4Κ βίντεο από εικόνες που έστειλαν τα Rover της NASA στην Γη!

Το έχετε καταλάβει ότι εκτός από την φωτογραφία και το βίντεο λατρεύουμε την διαστημική τεχνολογία και τις εικόνες που μας δίνει η NASA από τον Άρη.

Η ElderFox Documentaries χρησιμοποίησε εικόνες που έστειλαν στην Γη τα Rover της NASA, Spirit, Opportunity και Curiosity (το τελευταίο είναι το μόνο ενεργό στον κόκκινο πλανήτη) και δημιούργησε το παρακάτω βίντεο με εντυπωσιακές εικόνες σε ανάλυση 4Κ.

Στην περιγραφή του βίντεο διαβάζουμε:

Μία πρωτιά. Νέο υλικό από τον Άρη που έχει γίνει render σε εκπληκτική ανάλυση 4K. Μιλάμε επίσης για τις κάμερες που περιλαμβάνονται στα Rover και πώς δημιουργήσαμε το βίντεο.

Οι κάμερες που βρίσκονταν στα rover ήταν κορυφαία τεχνολογία όταν ξεκίνησαν οι αντίστοιχες αποστολές.

Μια ερώτηση που συχνά τίθεται είναι: «Γιατί δεν έχουμε live βίντεο από τον Άρη;»

Παρόλο που οι κάμερες είναι υψηλής ποιότητας, ο ρυθμός με τον οποίο τα rover μπορούν να στείλουν δεδομένα πίσω στη γη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.

To Curiosity μπορεί να στείλει δεδομένα απευθείας στη γη με 32 kilo-bit ανά δευτερόλεπτο.

Αντ ‘αυτού, όταν το rover μπορεί να συνδεθεί στο Mars Reconnaissance Orbiter (είναι σε τροχιά γύρω από τον Άρη) έχουμε πιο ευνοϊκές ταχύτητες 2 Megabyte ανά δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, αυτή η σύνδεση είναι διαθέσιμη μόνο για περίπου 8 λεπτά κάθε Sol ή ημέρα του Άρη.

Όπως θα περίμενε κανείς, η αποστολή βίντεο HD σε αυτές τις ταχύτητες θα απαιτούσε πολύ χρόνο. Καθώς τίποτα δεν κινείται στον Άρη, είναι πιο λογικό να γίνεται λήψη και αποστολή πίσω φωτογραφιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!