Η Canon EOS R5 γράφει 8Κ βίντεο για 50 λεπτά χωρίς υπερθέρμανση, αρκεί να την ξεγελάσεις [Βίντεο]!


Η Canon EOS R5 γράφει 8Κ βίντεο για 50 λεπτά χωρίς υπερθέρμανση, αρκεί να την ξεγελάσεις [Βίντεο]!

Η νέα Canon EOS R5 και τα όρια στην λήψη βίντεο λόγω υπερθέρμανσης έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και πολλοί είναι αυτοί που ακόμα το ψάχνουν.

Στην ιστοσελίδα EOSHD κατάφεραν και βρήκαν τον τρόπο να παρακάμψουν τους χρονικούς περιορισμούς λήψης σε μεγάλες αναλύσεις λόγω υπερθέρμανσης και μάλιστα τα βάζουν με την Canon γιατί υποστηρίζουν ότι τα όρια έχουν μπει στο λογισμικό της κάμερας χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματική υπερθέρμανση της.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ότι Andrew Reid (EOSHD) γράφει βίντεο σε ανάλυση 8Κ για συνολικά 51 λεπτά, συνεχόμενα, με μία μικρή παύση ανά 17 λεπτά (το όριο υπερθέρμανσης που έχει θέση η Canon για λήψη σε 8Κ) για να κάνει ένα κόλπο που ξεγελάει την κάμερα και κάνει reset την μνήμη της για το πόση ώρα καταγράφει βίντεο σε 8Κ. Έτσι η κάμερα δεν χρειάζεται να παραμείνει ανενεργή για να “κρυώσει” μετά τα 17 λεπτά αλλά μπορεί να συνεχίσει να καταγράφει 8Κ βίντεο απρόσκοπτα.

Στην περιγραφή σχετικά με το τι έκανε ο Andrew για να ξεγελάσει την κάμερα διαβάζουμε:

 Η τεχνική μου για να κάνω το EOS R5 να το κάνει αυτό βασίζεται στην ιδέα του Horshack σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κάμερα αποθηκεύει ρυθμίσεις στη μνήμη RAM στο τέλος ενός κλιπ ή σε κανονική απενεργοποίηση. Η τοποθέτηση μιας μικρής βίδας στον αισθητήρα της πόρτας της μπαταρίας, μαζί με την αφαίρεση της μπαταρίας και την αλλαγή κάρτας, κάνει την κάμερα να ξεχάσει το χρονόμετρο που προκαλεί την διακοπή λήψης βίντεο.

00:00 – Ενεργοποιήστε την EOS R5 κανονικό από κρύα κατάσταση
01:00 – Αφαιρέστε την πόρτα της κάρτας και της μπαταρίας, η κάμερα απενεργοποιείται, αλλά ο διακόπτης τροφοδοσίας παραμένει στη θέση “on”
01:30 – Τοποθετήστε μια μικρή βίδα στον αισθητήρα της πόρτας της μπαταρίας, όπως φαίνεται παρακάτω. Η κάμερα ενεργοποιείται ξανά. 02:00 – Ρυθμίστε τη λειτουργίας βίντεο σε ανάλυση DCI 8K (κωδικοποιητής IPB) στην κάρτα SD.
02:10 – Πατήστε εγγραφή
17:00 – ΚΑταγράψτε για περίπου 17 λεπτά (το εικονίδιο προειδοποίησης “υπερθέρμανση” αναβοσβήνει)
17:05 – Σε αυτό το σημείο τραβήξτε την μπαταρία κατά την εγγραφή
17:15 – Με την μπαταρία αφαιρεμένη αφαιρέστε την κάρτα SD και τοποθετήστε την πρόσφατα φορμαρισμένη κάρτα SD στην υποδοχή
17:20 – Βάλτε την μπαταρία πίσω και η ισχύς θα επιστρέψει, η προειδοποίηση υπερθέρμανσης έχει φύγει και ο χρονοδιακόπτης επαναφέρεται
35:00 – Εγγραφή για άλλα 17 λεπτά!
50:00 – Τέλος δοκιμής

Βασικά θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι να εξαντληθεί η μπαταρία.

Η κάμερα δεν έγινε ποτέ πιο ζεστή στην αφή, ήταν πιο δροσερή από το MacBook Pro μου όλη την ώρα.

Περίεργα πράγματα λοιπόν αποκαλύπτει η EOSHD η οποία επικοινώνησε με την Canon αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Στην ουσία στην EOSHD υποστηρίζουν ότι η Canon έχει κλειδώσει τις δυνατότητες της νέας Canon EOS R5 και ο Andrew γράφει:

Έτσι, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει και η Canon είναι βασικά σιωπηλή.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Αλλά αυτό που είναι απολύτως σαφές είναι ότι οφείλουν στους πελάτες τους μια συγγνώμη και έχουν ένα εμπορικό σήμα για την ανοικοδόμηση.

Εδώ έχουμε μια απίστευτα συναρπαστική κάμερα 8Κ που χρειάζεται διόρθωση.

Δεν θα σταματήσω μέχρι να ξεκαθαρίσει η Canon τι γίνεται και να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες αυτής της κάμερας σε λειτουργία βίντεο.

Πληρώνουμε τα χρήματα. Αποφασίζουμε ποια είναι η κατάλληλη συμπεριφορά από την Canon.

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν και τι θα απαντήσει η Canon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon EOS R5

Πηγή:

EOSHD
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!