Μία Fujifilm GFX100 των 11.500 ευρώ πήρε νερό σε κατάδυση και έγινε teardown για τα μάτια μας μόνο!


Μία Fujifilm GFX100 των 11.500 ευρώ πήρε νερό σε κατάδυση και έγινε teardown για τα μάτια μας μόνο!

Είναι η νέα κάμερα μεσαίου φορμά της Fujifilm, αξίας 11.500 ευρώ και ευσεβής πόθος πολλών φωτογράφων.

Μιλάμε για την Fujifilm GFX100, την οποία νοίκιασε κάποιος από την LensRentals για να την πάρει μαζί του σε κατάδυση, αλλά κατάφερε να την βρέξει με θαλασσινό νερό.

Όπως καταλαβαίνετε η κάμερα καταστράφηκε (μην ανησυχείτε όπως όλες οι κάμερες που νοικιάζονται είχε την κατάλληλη ασφάλεια) και η LensRentals θεώρησε ότι ήταν μία καλή ευκαιρία να την αποσυναρμολογήσει για να δούμε τα σπλάχνα της και την ζημιά που προκαλεί το θαλασσινό νερό σε μία κάμερα.

Στα συμπεράσματα του teardown ο Roger Cicala γράφει:

Μάθαμε ότι αν επενδύσετε 10 χιλιάδες δολάρια σε μίαGFX100, πιθανότατα θα πρέπει να την κρατήσετε στεγνή. Έχω δει πολλούς ισχυρισμούς ότι ηGFX100 τα πηγαίνει καλά στη βροχή, και μπορεί, επειδή έχει μεγάλη κορυφή και το νερό της βροχής είναι γλυκό νερό. Αλλά είδατε όλα αυτά τα ειδικά σφραγίσματα για τον καιρό teardown; Ναι, ούτε εγώ. Παρατήρησα μερικές ανοιχτές περιοχές γύρω από τα command dials που θα μπορούσατε να ρίξετε διαμέσου φως και να ρίξετε νερό μέσα εάν τυχαίνει να υπάρχει νερό. Όμως, είναι η φωτογραφική σας κάμερα, κάντε ό, τι θέλετε. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η κάμερά σας, όπως αυτή, θα είναι εκτός εγγύησης λόγω ζημιάς από νερό» όταν θα την στείλετε για επισκευή. Εκτός από αυτό, όμως, όλα τα άλλα είναι τόσο καλά κατασκευασμένα και στιβαρά όσο θα μπορούσατε να ελπίζετε. Η μονάδα IBIS φαίνεται ότι θα μπορούσε να σταθεροποιήσει ένα μικρό παιδί και σίγουρα είναι αρκετά ισχυρή για να υποστηρίξει αυτόν τον μεγάλο αισθητήρα.

Δείτε όλο το teardown εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm GFX100 Teardown
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!