Fujifilm X-S10: Με σταθεροποιητή στο σώμα 6 stops και εστίαση σε χαμηλό φωτισμό -7EV!


Fujifilm X-S10: Με σταθεροποιητή στο σώμα 6 stops και εστίαση σε χαμηλό φωτισμό -7EV!

Παρουσιάστηκε η νέα mirrorless κάμερα στο σύστημα Fujifilm X, Fujifilm X-S10.

H Fujifilm X-S10 αποτελεί την πρώτη κάμερα μιας νέας σειράς στο σύστημα που έχει πάρα πολλά δυνατά χαρακτηριστικά.

Ανάλυση και Επεξεργαστής

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι διαθέτει αισθητήρα εικόνας APS-C “X-Trans™ CMOS 4” των 26.1 megapixels και τον επεξεργαστή X-Processor 4, ο οποίος επιτρέπει να εστιάσει αυτόματα μέσα σε 0.02 δευτερόλεπτα, ενώ το ISO ρυθμίζεται 160-12800 (επεκτείνεται σε 80-51200).

Σταθεροποιητής στο σώμα IBIS

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Fujifilm X-S10 έχει σταθεροποιητή στο σώμα IBIS, πέντε αξόνων, ο οποίος αποδίδει 6 stops με συγκεκριμένους φακούς (5-5.5 stops με άλλους φακούς).

Χρησιμοποιώντας νέα υλικά και βελτιστοποιώντας τη διάταξη των εξαρτημάτων, η μονάδα IBIS στην Fujifilm X-S10 είναι 30% μικρότερη και ελαφρύτερη από αυτή που βρίσκεται στην Fujifilm X-T4.

Σύστημα αυτόματης εστίασης

Το σύστημα εστίασης είναι εντυπωσιακό, προσφέροντας 425 σημεία εστίασης και την δυνατότητα εστίασης σε χαμηλό φωτισμό μέχρι -7EV (με τον φακό FUJINON Lens XF50mmF1.0 R WR/σχεδόν σκοτάδι λέει η εταιρεία), ενώ φυσικά διαθέτει τεχνολογίες αυτόματης εστίασης σε μάτι και πρόσωπο Face / Eye AF.

Μέγιστη ταχύτητα λήψης

Στη λειτουργία μηχανικού κλείστρου, η Fujifilm X-S10 μπορεί να βγάλει συνεχόμενες λήψεις μέχρι 8 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ με το ηλεκτρονικό κλείστρο, πιάνει τα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η μέγιστη ταχύτητα μηχανικού κλείστρου είναι 1/4000 του δευτερολέπτου ενώ του ηλεκτρονικού κλείστρου 1/32.000 του δευτερολέπτου.

Βίντεο

Στη λήψη βίντεο η Fujifilm X-S10 προσφέρει ανάλυση 4K και συγκεκριμένα 4K / 30P 4: 2: 0 8-bit, εσωτερικά σε κάρτα SD και βίντεο 4K / 30P 4: 2: 2 10-bit μέσω της θύρας HDMI σε εξωτερική συσκευή.

Επίσης ικανή για υψηλής ταχύτητας εγγραφή Full-HD στα 240fps, παράγοντας slow motion βίντεο έως 10x. Ο μηχανισμός σταθεροποίησης IBIS συμπληρώνεται με ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας, διαθέσιμη για χρήση κατά την εγγραφή βίντεο, ώστε να κάνει λεπτές προσαρμογές σύμφωνα με τα κουνήματα της κάμερας για τον αποτελεσματικό έλεγχο κατά τη λήψη χειρός.
Το κουμπί Εγγραφή βίντεο είναι τοποθετημένο στον επάνω πίνακα για να ξεκινήσει η εγγραφή βίντεο αμέσως. Όταν πατήσετε το κουμπί Εγγραφή βίντεο κατά τη λήψη φωτογραφιών, η κάμερα εφαρμόζει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις βίντεο.

Η κάμερα έχει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο αλλά όχι για ακουστικά.

Οθόνη – ηλεκτρονικό σκόπευτρο

Η νέα κάμερα έχει οθόνη αφής 3″, η οποία βγαίνει στο πλαί και περιστρέφεται για selfies και vlog, ανάλυσης 1.040.000 dots και ηλεκτρονικό σκόπευτρο, ανάλυσης 2.360.000 dots.

Η ρύθμιση ζωντανής προβολής του σκοπεύτρου μπορεί να επιλεγεί από τρεις λειτουργίες ενίσχυσης. Σύμφωνα με τις σκηνές λήψης και τα θέματα, οι φωτογράφοι μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία προτεραιότητας χαμηλού φωτισμού, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να δει το θέμα καθαρά ακόμη και κατά τη λήψη σε χαμηλό φωτισμό ή τη λειτουργία προτεραιότητας ανάλυσης που εμφανίζει το θέμα με λεπτή λεπτομέρεια ή τη λειτουργία προτεραιότητας ρυθμού καρέ που δείχνει ομαλή κίνηση ενός θέματος.

Σώμα

Η χρήση ελαφριάς, βαθιάς και πολύ στιβαρής λαβής από κράμα μαγνησίου καθιστά την κάμερα πολύ σταθερή στο κράτημα, μειώνοντας τη φυσική καταπόνηση κατά τη λήψη με μεγάλο φακό.

Το Mode Dial στο επάνω μέρος έχει προσαρμόσιμες θέσεις C1 – C4, στις οποίες οι χρήστες μπορούν να ορίσουν ρυθμίσεις ποιότητας, εστίασης και λήψης εικόνας. Μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις χρήστη για ομαλή λήψη.

Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο Flash.

Μπαταρία και κάρτα μνήμης

Η Fujifilm X-S10 λειτουργεί με μπαταρία αυτονομίας 325 λήψεων, η οποία φορτίζει μέσω USB και δέχεται κάρτες μνήμης SD (μονή υποδοχή), με υποστήριξη UHS-I.

Συνδεσιμότητα

Η mirrorless κάμερα της Fujifilm διαθέτει θύρες USB 3.2 Gen 1 type C (5 GBit/sec) και micro-HDMI και διαθέτει ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth.

Τιμή και διαθεσιμότητα

H Fujifilm X-S10 αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στον Νοέμβριο με τιμή 1.000 δολάρια για το σώμα, ή σε κιτ με τον XF18-55mmF2.8-4 R στα 1.400 δολάρια ή σε κιτ με τον XF16-80mmF4 R OIS WR στην τιμή των 1.500 δολαρίων.

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βασίλης Δημάκης

Eίμαι ο Βασίλης ο Δημάκης και ασχολούμαι με τη φωτογραφία από το μακρινό 2002. Επαγγελματικά ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός φωτογράφου από το 2005 και από το 2010 έχω τη δικιά μου επιχείρηση. Στο επαγγελματικό κομμάτι ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με φωτογράφιση εκδηλώσεων και όχι μόνο αλλά στον ελεύθερο μου χρόνο δραπετεύω στη φύση για φωτογραφίες τοπίου, φύσης και άγριας ζωής.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!