GDT European Wildlife Photographer of the Year 2020: Ο μεγάλος νικητής αποκάλυψε την σκληρότητα του άνθρωπου στα ζώα


GDT European Wildlife Photographer of the Year 2020: Ο μεγάλος νικητής αποκάλυψε την σκληρότητα του άνθρωπου στα ζώα

Ακόμα ένας σπουδαίος διαγωνισμός φωτογραφίας παρουσίασε σε online τελετή τους μεγάλους νικητές του για το 2020.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό GDT European Wildlife Photographer of the Year 2020 που διοργανώνεται από την Society of German Nature Photographers (GDT).

Φέτος ο Jasper Doest από την Ολλανδία είναι ο μεγάλος νικητής, με τη φωτογραφία του A Monkey’s Mask.

H μάσκα της μαϊμούς

Στη σύγχρονη Ιαπωνία, ο ιαπωνικός μακάκος έχει εξελιχθεί από ένα σεβαστό θρησκευτικό σύμβολο σε έναν κοσμικό αποδιοπομπαίο τράγο, έναν παραμορφωμένο εξόριστο και στόχο κοροϊδίας – όχι κάτι ιερό πλέον.
Στην ταβέρνα Kayabuki της Utsonomiya, ο ιαπωνικός μακάκος Fuku-chan βγάζει τη μάσκα papier-mâché κατά τη διάρκεια μιας παράστασης με τον Yume-chan, έναν από τους παλαιότερους πιθήκους του ιδιοκτήτη. Μετά το δείπνο στην ταβέρνα, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους μακάκους να εκτελούν κόλπα σε μια αυτοσχέδια σκηνή με τη βοήθεια μιας ποικιλίας σκηνικών και props.
Μου θυμίζει ένα ιαπωνικό ποίημα του 17ου αιώνα από τον Matsuo Bashō: «χρόνο με το χρόνο / ο πίθηκος φοράει / μία μάσκα μαϊμούς», το οποίο αναφέρεται σε μια μαϊμού που κάνει τα ίδια κόλπα ξανά και ξανά, ή άτομα που κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά σε μια αμετάβλητη ζωή. Πότε θα μάθουμε;

Canon EOS 5D Mark IV, 2,8 / 24-70mm, ISO 800, 2 μονάδες φλας Profoto

JASPER DOEST

Ο Ολλανδός φωτογράφος Jasper Doest δημιουργεί οπτικές ιστορίες που διερευνούν τη σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της φύσης. Έχοντας σπουδάσει οικολογία, ο Doest γνωρίζει ότι η ανθρώπινη ζωή εξαρτάται από όλα όσα έχει να προσφέρει ο πλανήτης μας, αλλά αναγνωρίζει την αειφόρο φύση των σημερινών ανθρώπινων προτύπων κατανάλωσης. Πιστός στη δύναμη της φωτογραφίας που μπορεί να κάνει την αλλαγή, ο Doest είναι ανώτερος συνεργάτης του International League of Conservation Photographers και πρεσβευτής του World Wildlife Fund. Είναι επίσης φωτογράφος του National Geographic και έχει λάβει βραβεία από το World Press Photo and το Wildlife Photographer of the Year.
Η φωτογραφία που κερδίζει είναι μέρος μιας ιστορίας που φωτίζει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ιαπωνικών μακάκων. Χρησιμοποιώντας ηθικές αξίες βασισμένες στις αρχαίες ιαπωνικές παραδόσεις, ο Jasper ελπίζει να μπορέσει να ξεκινήσει έναν διάλογο που να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης για αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα σε μια χώρα που αγωνίζεται με μια γηράσκουσα κοινωνία και μια αγροτική έξοδο.

Ας δούμε τους μεγάλους νικητές σε κάθε κατηγορία στην επόμενη σελίδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!