NETFLIX: Φωτογραφικά ντοκιμαντερ που πρέπει να δεις [bonus: δύο από αυτά δωρεάν στο YouTube]!


NETFLIX: Φωτογραφικά ντοκιμαντερ που πρέπει να δεις [bonus: δύο από αυτά δωρεάν στο YouTube]!

Η καραντίνα έχει τρελάνει πολύ κόσμο καθώς ο περιορισμός των μετακινήσεων και της συναναστροφής με άλλους είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Από την άλλη ο χρόνος που αναγκαζόμαστε να περάσουμε στο σπίτι δεν χρειάζεται να πάει χαμένος και εδώ στο pttlgr προσπαθούμε πάντα να σας βρίσκουμε λύσεις, όπως τα παρακάτω άρθρα.

Εδώ και χρόνια έχουμε τα δύο ειδικά μας άρθρα με φωτογραφικά ντοκιμαντέρ και ταινίες που έχουν στο επίκεντρο την φωτογραφία.

Ας δούμε όμως ποιες είναι επιλογές που έχουμε στο NETFLIX.

Chasing Ice 

To ντοκιμαντέρ, παραγωγή του 2012, σε σκηνοθεσία Jeff Orlowski ακολουθεί τον φωτογράφο James Balog, ένα πρωτοπόρο φωτογράφο και κινηματογραφιστή που ασχολείται ενεργά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της.

Ο James κατάφερε να τοποθετήσει δεκάδες Nikon D200 DSLRs ώστε να καταγράφουν παγετώνες στα πλαίσια του project, Extreme Ice Survey (EIS).  Με περίπου 8,000 φωτογραφίες κάθε χρόνο οι μηχανές τροφοδοτούνταν με ενέργεια από ηλιακά panels και είχαν ως τελικό σκοπό το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο Chasing Ice.

Η προσπάθεια του φωτογράφου είναι συγκλονιστική καθώς φτάνει στα άκρα, με εγχειρισμένο γόνατο και αρκετά προβλήματα για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Tales of Light

Η σειρά ντοκιμαντέρ Tales of Light έχει τρεις σαιζόν (2015 και μετά, 15 επεισόδια) και αποκαλύπτει σημαντικά θέματα μέσα από τους φωτογράφους που τα καλύπτουν.

Θέματα που αφορούν την φύση και τον άνθρωπο, παρακολουθούμε από κοντά τους φωτογράφους και τις προσπάθειες τους να τα κάνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.

Our Planet (behind the scenes)

Πίσω από τις σκηνές δείτε τις δυσκολίες και το δράμα της λήψης βίντεο για την εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ Our Planet.

Night on Earth (shot in the dark)

Σε αυτό το ειδικό επεισόδιο της σειράς Night on Earth ρίξτε μία ματιά πίσω από τα παρασκήνια της σειράς και δείτε πώς οι κινηματογραφιστές δημιούργησαν το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για το NETFLIX.

Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!

The B-Side: Elsa Dorfman’s Portrait Photography (2017)

Το ντοκιμαντέρ The B-Side: Elsa Dorfman’s Portrait Photography (2017) είναι αφιερωμένο στο έργο της Elsa Dorfman.

Η Elsa χρησιμοποιούσε μία τεράστια κάμερα της Polaroid, 20 x 24-ίντσες, η οποία ζύγιζε 200 κιλά και έδινε εκτυπώσεις με πλάτος 50 εκατοστά και ύψος 60 εκατοστά.

Το NETFLIX έχει και ένα reality που μπορείτε να δείτε αν σας αρέσει το είδος αυτό.

Shot in the Dark

Μία σειρά reality στην οποία τρεις αντίπαλοι ανεξάρτητοι εικονολήπτες βρίσκονται τους δρόμους τη νύχτα για να κινηματογραφούν σκηνές εγκλημάτων, πυρκαγιές, ατυχήματα – και οτιδήποτε άλλο μπορούν να πουλήσουν στα Μ.Μ.Ε.

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε και την εκπληκτική ταινία για τον φωτογράφο στο Mauthausen, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

The Photographer of Mauthausen 

Η ταινία, ισπανικής παραγωγής, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία ενός Ισπανού κρατούμενου, στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στην Αυστρία, ο οποίος εργάζεται ως βοηθός του ναζί φωτογράφου του στρατοπέδου. Ο Ισπανός κρατούμενος σε συνεργασίας με συγκρατούμενους του προσπαθεί να σώσει τα αρνητικά των φωτογραφιών από τις λήψεις του ναζί φωτογράφου του στρατοπέδου, ως αποδεικτικά στοιχεία των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσα στα τείχη του.

Η σκηνοθεσία είναι του Mar Targarona και πρωταγωνιστούν οι Mario Casas, Richard van Weyden, Alain Hernández κ.α.

Bonus:
Δύο δωρεάν ντοκιμαντέρ στο YouTube του NETFLIX!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NetFlix
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!