ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GIVEAWAY! Κέρδισε ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΤ ΚΑΜΕΡΑΣ!


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ GIVEAWAY! Κέρδισε ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΤ ΚΑΜΕΡΑΣ!

Κάθε χρόνο, κάθε εορταστική περίοδο Χριστουγέννων το pttlgr θέλει να προσφέρει ότι μπορεί στους αναγνώστες του.

Παραδοσιακά κληρώνουμε κάμερες αλλά φέτος, λόγω και των δυσκολιών που περνέι όλος ο κόσμος λόγω της πανδημίας, αποφασίασαμε να κάνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ!

Επομένων ο τυχερός μας νικητής δεν θα κερδίσει απλά ένα δώρο, αλλά πολλά δώρα!

Απευθυνθήκαμε στις φωτογραφικές εταιρείες της χώρας μας και έτσι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα παρακάτω!

Από την Σχολή ESP: Τεχνική Λήψης Φωτογραφικής Εικόνας, εξ αποστάσεως πρόγραμμα e-learning

Μέσω του προγράμματος (αξίας 250 ευρώ) ο τυχερός θα μπορέσει να τελειοποιήσει τις τεχνικές του γνώσεις πάνω στην φωτογραφία ώστε να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τη φωτογραφική μηχανή που θα κερδίσει. Το πρόγραμμα ενδείκνυται για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους χρήστης καθώς καλύπτει ενότητες όπως 

  • Είδη φωτογραφικών μηχανών
  • Φωτογραφικός φακός και οπτική γωνία
  • Ταχύτητα κλείστρου και είδη φωτογραφικών κλείστρων
  • Είδη και σφάλματα φωτομέτρησης
  • Ιστόγραμμα
  • Ευαισθησία αισθητήρα (ISO)
  • Θερμοκρασία χρώματος (Kelvin) και απόχρωση (tint) 
  • Είδη Ψηφιακού αισθητήρα
  • Camera Profile
  • Αρχεία RAW
  • Επεξεργασία αρχείων RAW

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της ESP.

Fujifilm Ελλάδας: Fujifilm X-A5

Η Fujifilm X-A5 είναι μικρή σε μέγεθος και ελαφριά με διαστάσεις 11.7 x 6.8 x 4 εκατοστά και βάρος μόλις 361 γραμμάρια.

Καταγράφει video σε ανάλυση 4Κ (3840 x 2160 pixels), στα (μόλις!) 15 fps, ενώ το ISO της πιάνει τα 12.800 (επεκτάσιμη μέχρι 51.200). Η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων είναι στα 6 καρέ το δευτερόλεπτο και η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου είναι στα 1/4000 του δευτ. (1/32.000 για το ηλεκτρονικό).

Διαθέτει οθόνη αφής 3″, ανάλυσης 1.040.000 dots που αλλάζει θέση μέχρι 180 μοίρες μπροστά και ενσωματωμένο flash, έχει ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (NP-W126S) αυτονομίας 450 λήψεων. Επιπλέον δέχεται κάρτες μνήμης SD και διαθέτει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Fujifilm.

Στάμος Α.Ε.: Godox TT685-F

Το Godox TT685-F είναι ένα speedlite flash που υποστηρίζει το σύστημα TTL της Fuji και ενσωματώνει το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων σειράς X 2.4GHz της Godox. Διαθέτει ένταση GN60, έχει δυνατότητα zoom 20-200mm και υποστηρίζει τη λειτουργία HSS (high speed sync μέχρι 1/8000s).
Έχει τη δυνατότητα ασύρματης ενεργοποίησης (ως master ή slave) unit μέσω του συστήματος ραδιοσυχνοτήτων Χ της Godox. Μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον πομπό Godox X1T-F. Επιπλέον το TT685-F μπορεί να λειτουργήσει ώς Master unit και να ενεργοποιήσει τα δημοφιλή studio flash της Godox AD600, AD360II & AD200. Τροφοδοτείται από κλασιικές μπαταρίες ΑΑ.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Στάμος Α.Ε.

Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!

Αλεξάνδρου Photo & Video: Manfrotto Element MII Alu

Ιδανικό για ερασιτέχνες και αναπτυσσόμενους φωτογράφους που χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές μικρού μεγέθους, μηχανές mirrorless (CSC) και μηχανές DSLR, το Manfrotto Element MII Aluminum είναι αρκετά ελαφρύ για να το μεταφέρετε άνετα στον ώμο σας αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ σταθερό.

Η σειρά Element MII είναι η εξέλιξη της σειράς Element Big. Το Element MII, το οποίο σημαίνει ταυτόχρονα MADE IN ITALY και MARK 2, προσφέρει υψηλής ποιότητας, άψογη κατασκευή, κομψό σχεδιασμό με πολλές συναρπαστικές αναβαθμίσεις και πολύτιμες δυνατότητες.

Εξαιρετικά συμπαγές, ελαφρύ και αξιόπιστο, το Element MII Aluminum προσφέρει εξαιρετική κατασκευή και απαραίτητα χαρακτηριστικά ενώ είναι ιδανικό για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Φτάνει σε μέγιστο ύψος 160 cm, όταν είναι κλειστό φτάνει τα 42,5 cm και έχει βάρος μόλις 1,55 kg.

Το Element MII Aluminum μπορεί να σηκώσει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μέχρι 8 kg, κάτι που σημαίνει ότι είναι επίσης κατάλληλο για βαρύτερους φακούς zoom όπου απαιτείται στερεό τρίποδο για ευκρινείς και ακούνητες φωτογραφίες.

Η σφαιρική κεφαλή από αλουμίνιο επιτρέπει στους χρήστες του Element MII να έχουν στη διάθεσή τους ομαλότατη κίνηση για να καδράρουν τη λήψη τους και να ασφαλίζουν σταθερά τον εξοπλισμό στη θέση του. Η κεφαλή διαθέτει σχεδιασμό διπλής ασφάλισης με ένα μεγάλο κύριο μοχλό για τον έλεγχο της κίνησης της σφαίρας και έναν μικρότερο δευτερεύοντα μοχλό για ανεξάρτητο έλεγχο της πανοραμικής κίνησης κατά 360°. Η κεφαλή παρέχεται με την πλακέτα 200PL-PRO από υψηλής ποιότητας υλικό techno polymer. Αυτή η ελαφριά πλακέτα είναι συμβατή με εξαρτήματα κεφαλής τύπου Arca και Manfrotto RC2. Τα τμήματα από καουτσούκ παρέχουν στερεό κράτημα, ακόμα και στις πιο ακραίες γωνίες λήψεις.

Η ανθεκτική αλουμινένια αράχνη παρέχει σταθερότητα και εξαιρετική αξιοπιστία στις εξωτερικές λήψεις. Το έξυπνο σώμα του διατηρεί το μέγεθος του τριπόδου στο ελάχιστο, στεγάζοντας τους πατενταρισμένους επιλογείς γωνίας ποδιών, οι οποίοι επιτρέπουν γρήγορη αλλαγή της γωνίας των ποδιών για γρήγορη και ακριβή τοποθέτηση της θέσης της φωτογραφικής μηχανής.

Το γρήγορο σύστημα ανοίγματος των ποδιών και οι εργονομικές ασφάλειες συγκρατούν σταθερά τα πόδια σας στη θέση τους, επιτρέποντας άμεσο στήσιμο και την επικέντρωσή σας στη λήψη.

Οι φωτογράφοι μπορούν να προσθέσουν επιπλέον βαρίδι στο άγκιστρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κεντρικής κολώνας για επιπρόσθετη σταθερότητα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Τα ζωηρά, εντυπωσιακά χρώματα και η διακόσμηση με γραφικά στοιχεία καθιστούν το μοντέλο αυτό ιδανικό για να εκφράσει την προσωπικότητά σας. Το Element MII Aluminum σάς ακολουθεί παντού και μεταφέρεται άνετα χάρη στην παρεχόμενη τσάντα μεταφοράς με αφρώδη επένδυση.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Χ. Αλεξάνδρου & ΣΙΑ Ε.Ε.

Manios Cine Tools: Think Tank HUBBA HUBBA HINEY V3.0

Η Think Tank HUBBA HUBBA HINEY V3.0 είναι μία υβριδική τσάντα ώμου/τσάντα μέσης περιλαμβάνει αφαιρούμενα διαχωριστικά και είναι μια ευέλικτη ελαφριά λύση για μεταφορά συστήματος Mirrorless.

  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  • Πολλοί τρόποι μεταφοράς – τσάντα ώμου ή τσάντα μέσης
  • Ελαφριά, συμπαγής λύση all-in-one
  • Προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε ζώνη πλάτους έως 3 ”, συμπεριλαμβανομένων των ιμάντων Thin Skin και Pro Speed της Think Tank (πωλούνται ξεχωριστά)
  • Μεγάλη μπροστινή τσέπη με φερμουάρ με organizer
  • Τρία αφαιρούμενα διαχωριστικά παρέχουν ευελιξία στην οργάνωση της τσάντας
  • Φερμουάρ για εύκολη πρόσβαση με ένα χέρι
  • Περιστρέψτε ή κλειδώστε εξαρτήματα σε ζώνη
  • Περιλαμβάνεται ιμάντας ώμου
  • Organizer μπροστινής τσέπης
  • Το ομαλό πίσω φινίρισμα είναι ειδικό για τα ρούχα και μειώνει την τριβή κατά την περιστροφή
  • Περιλαμβάνεται κάλυμμα βροχής

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Manios Cine Tools (ή στην σελίδα της Think Tank).

SIGMA Ελλάδας: Πολωτικό φίλτρο

Το πολωτικό φίλτρο (CPL, circular polarizer) είναι ένα πολύ χρήσιμο φίλτρο, ειδικά για την χώρα μας, όπου έχουμε πάρα πολύ και σκληρό φως.

Απαραίτητο για φωτογραφίες και video όταν έχουμε πολύ φως, όπως το καλοκαίρι στα νησιά μας ή το χειμώνα στα χιονισμένα βουνά μας, μας επιτρέπει να έχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, βγάζοντας φωτογραφίες με χρώματα που δεν είναι ξεθωριασμένα (αυξάνει τον κορεσμό των χρωμάτων).

Επίσης μειώνει τις αντανακλάσεις (π.χ. από την άμμο στις παραλίες ή από το χιόνι) και γενικά είναι το πιο σημαντικό φίλτρο για τη φωτογράφιση τοπίου. Είναι εξοπλισμένο με ειδικό δαχτυλίδι στο εμπρός μέρος του, το οποίο περιστρέφεται για να επιτύχουμε την πόλωση που θέλουμε.

Θα βρείτε τις προσφορές της SIGMA Ελλάδας.

Photometron: DataColor SpyderCube

Το εργαλείο βαθμονόμησης SpyderCUBE από την Datacolor είναι ένα μιρκό (1,5 1.5 / 3,8 εκατοστά, τετράγωνο), ψηφιακό εργαλείο εξισορρόπησης χρώματος που όχι μόνο σας επιτρέπει να διορθώσετε τη θερμοκρασία χρώματος, αλλά και την έκθεση, τη φωτεινότητα και το μαύρο σημείο των εικόνων σας. Το SpyderCUBE είναι ένα φασματικά ουδέτερο τρισδιάστατο εργαλείο που είναι αρκετά μικρό ώστε να χωράει στην τσέπη ή στην τσάντα της κάμερας και σας παρέχει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την εύκολη προσαρμογή των εικόνων σας μετά την λήψη. Η κατασκευή πολλαπλών όψεων επιτρέπει ιδιαίτερη προσοχή στα highlights και τις σκιές και περιέχει περισσότερες δυνατότητες για έλεγχο εικόνας από μία γκρι κάρτα ή ένα εργαλείο ισορροπίας λευκού.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Photometron

Photozone: Joby Βάση GripTight GorillaPod (Μικρά tablet)

Με το Joby Βάση GripTight GorillaPod μπορείτε να κάνετε εξαιρετικές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο όπου πάτε. Η εύκολη προσαρμοστικότητα σε διαφόρων ειδών περιβάλλοντα σου δίνει μια πληθώρα δυνατοτήτων είτε φωτογραφίζεις σε άνισες επιφάνειες, σε χαμηλό φωτισμό ή μέσα από ένα φράκτη. Ο adapter προορίζεται για χρήση με tablet ενώ ο adapter αφαιρείται για να βάλεις άλλη κεφαλή και να το χρησιμοποιήσεις ως επιτρεπέζιο τριπόδι.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Photometron

Κάρτα μνήμης SD 64GB

Μία κάρτα μνήμης SD, χωρητικότητας 64GB, με δυνατότητα λήψης 4Κ βίντεο!

Δες στην επόμενη σελίδα πως θα πάρεις μέρος!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

giveaway tbl
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Σας ευχαριστούμε πολύ Εξαιρετικό δώρο ️ καλή χρονιά με υγεία και χαρά

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!