Pentax K-3 Mark III: Ανακοινώθηκε επίσημα, 25.73mp, 4K βίντεο, 12fps και ISO 1.600.000!


Pentax K-3 Mark III: Ανακοινώθηκε επίσημα, 25.73mp, 4K βίντεο, 12fps και ISO 1.600.000!

Ανακοινώθηκε επίσημα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η νέα DSLR με APS-C αισθητήρα Pentax K-3 Mark III.

Βασικά χαρακτηριστικά

H νέα Pentax K-3 Mark III έχει αισθητήρα BSI CMOS στα 25.73 megapixels, τον επεξεργαστή PRIME V και τον καλύτερο σταθεροποιητή που έχει βάλει η εταιρεία σε σώμα κάμερας, τον SR II, απόδοσης 5.5 stops (με τον φακό HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR).

Ο αισθητήρας δεν έχει φίλτρο μπροστά του, αλλά ο περιορισμός του μουαρέ γίνεται με τεχνολογία  Anti-Aliasing Filter Simulation, δηλαδή μέσω λογισμικού. Επιπλέον η κάμερα έχει ειδική λειτουργία panning για να μπορείς να κάνεις την συγκεκριμένη τεχνική χωρίς να ανακατεύεται ο σταθεροποιητής.

Η Pentax K-3 Mark III έχει νέο μηχανισμό κλείστρου που της επιτρέπει να καταγράφει φωτογραφίες με ταχύτητα συνεχών λήψεων τα 12 καρέ το δευτερόλεπτο με AF-S και τα 11 καρέ με συνεχή εστίαση AF-C, ενώ η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου φτάνει το 1/8000 του δευτ. Το ISO της φτάνει τα εντυπωσιακά 1.600.000, ξεκινώντας από τα 100.

Αυτόματη εστίαση

Το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης SAFOX 13 AF προσφέρει 101 σημεία αυτόματης εστίασης, 25 σε σταυροειδή σχηματισμό, με δυνατότητα εστίασης σε χαμηλό φωτισμό μέχρι -4EV. Η κάμερα έχει Real-time Scene Analysis System, μία τεχνολογία αναγνώρισης βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται στη μηχανική μάθηση, για ανίχνευση προσώπου και ματιών και πιο καλή παρακολούθηση του θέματος. Ακόμα έχουμε ένα νέο επιλογέα για επιλογή του σημείου εστίασης, ανάμεσα σε 41 σημεία.

Σκόπευτρο – οθόνη

Το νέο οπτικό σκόπευτρο προσφέρει μεγέθυνση 1.05x που είναι και η μεγαλύτερη που έχουμε δει σε DSLR με APS-C αισθητήρα, είναι πιο φωτεινό κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ έχει και μία μικρή οθόνη στο κάτω μέρος, που έχει ενσωματωθεί για να δίνει περισσότερες πληροφορίες στον χρήστη της κάμερας. Επιπλέον, έχει κατασκευή ώστε κατά τη χρήση της κάμερας η μύτη του φωτογράφου να μην κολλάει πάνω στο σώμα της κάμερας.

Η οθόνη της Pentax K-3 Mark III έχει μέγεθος 3.2 ίντσες και ανάλυση 1.620.000 pixels και φυσικά είναι αφής, ενώ έχει γυαλί που αντέχει στις κακουχίες και μειώνει τις αντανακλάσεις. Ακόμα έχει λειτουργία Night Vision LCD Display για άμεση προσαρμογή των ρυθμίσεων της σε χαμηλό φωτισμό.

Βίντεο

Στο βίντεο η κάμερα βγάζει 4K (3840 x 2160 pixels; 30p/24p frame rate) ή Full HD (1920 x 1080 pixels; 60p/30p/24p frame rate) σε H-264, έχει στερεοφωνικό μικρόφωνο και υποδοχή για ακουστικά και εξωτερικό μικρόφωνο. Η μέγιστη διάρκεια λήψης είναι τα 25 λεπτά, ενώ σταματά αυτόματα την εγγραφή εάν η εσωτερική θερμοκρασία της κάμερας γίνει υψηλή.

Λειτουργίες

Από λειτουργίες έχουμε φυσικά την γνωστή  Pixel Shift Resolution για λήψη υψηλής ανάλυσης εικόνων με σύνθεση φωτογραφιών που βγαίνουν με τον σταθεροποιητή να μετακινεί ελάχιστα τον αισθητήρα. Σε σύγκριση με το συμβατικό σύστημα Bayer, στο οποίο κάθε pixel καταγράφει ένα χρώμα, αυτό το σύστημα λαμβάνει όλα τα έγχρωμα δεδομένα σε κάθε pixel και παρέχει εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης με πιο αληθινά χρώματα και πολύ καλύτερες λεπτομέρειες. Για να γίνει αυτό το σύστημα πιο χρήσιμο με ένα ευρύτερο φάσμα σκηνών και θεμάτων, η κάμερα έχει τη λειτουργία Motion Correction, η οποία ανιχνεύει αυτόματα μόνο κινούμενα στοιχεία της εικόνας κατά τη συνεχή λήψη και ελαχιστοποιεί τα αρνητικά εφέ κατά τη διαδικασία σύνθεσης.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η λήψη HDR (High Dynamic Range) εικόνων και η αποθήκευση των φωτογραφιών που έχουν ληφθεί ως αρχεία RAW.

Μπαταρία, κάρτες μνήμης

H Pentax K-3 Mark III έχει την μπαταρία λιθίου D-LI90 που φορτίζει στην κάμερα μέσω USB Type-C και προσφέρει αυτονομία 800 λήψεων, ενώ δέχεται δύο κάρτες μνήμης SD.

Συνδεσιμότητα

Η νέα DSLR έχει ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth, για σύνδεση με smartphone μέσω της εφαρμογής Image Sync για άμεση προβολή των εικόνων ή έλεγχο των ρυθμίσεων της κάμερας και απομακρυσμένη λήψη. Από θύρες έχει και  HDMI (Type D),  X-sync και External cable switch terminal (2.5mm).

Σώμα κάμερας

Το σώμα της Pentax K-3 Mark III είναι από κράμα μαγνησίου και είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη και μπορεί να λειτουργήσει μέχρι -10°C, ενώ το κλείστρο της έχει τεσταριστεί ότι αντέχει μέχρι  300,000 κλικ.

Το βάρος της Pentax K-3 Mark III είναι 820 γραμμάρια (με μπαταρία και κάρτες μνήμης) και έχει διαστάσεις 134.5 (Π) x103.5 (Υ) x 73.5 (Β). Από θύρες έχει και  HDMI (Type D),  X-sync και External cable switch terminal (2.5mm).

Τιμή και διαθεσιμότητα

H Pentax K-3 Mark III, θα είναι διαθέσιμη σε ασημί ή μαύρο χρώμα, από τα τέλη Απριλίου, στην τιμή των 2.000 δολαρίων.

Αρχικά θα υπάρξουν και δύο κιτ, τα PENTAX K-3 Mark III Black Premium Kit και Silver Premium Kit, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη ποσότητα μόλις 1.000 μονάδων το καθένα, σε όλο τον κόσμο.

Μαζί θα κυκλοφορήσει και το battery grip D-BG8 το οποίο είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και παρέχει ένα επιπλέον σύνολο κουμπιών ελέγχου (απελευθέρωση κλείστρου, Έξυπνη λειτουργία, κλείδωμα AF / AE, αντιστάθμιση έκθεσης), μοχλό επιλογής σημείου εστίασης και ένα ζευγάρι dials για τη διευκόλυνση της λήψης σε κάθετης θέση.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Pentax Pentax K-3 Mark III Ricoh

Πηγή:

Ricoh
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!