Canon: Αναφορές ότι σταματάει και άλλους φακούς για DSLR κάμερες (συνολικά 13)!

Μετά τις φήμες ότι η Canon σταματάει αρκετούς φακούς του συστήματος των DSLR της, EF και EF-S, η λίστα αυτή μεγαλώνει.

Η ιστοσελίδα CanonRumors αναφέρει ότι έχει πληροφορίες και για άλλους φακούς που είτε ήδη μπήκαν στην λίστα discontinued είτε θα μπουν σύντομα και μέσα στο 2021.

Ανάμεσα τους είναι και δημοφιλείς φακοί όπως ο τηλεφακός για DSLR κάμερες με APS-C αισθητήρα, 55-250mm και ο υπερ-ευρυγώνιος 10-22mm αλλά και ο τηλεφακός για Full Frame κάμερες 70-300mm.

Φακοί EF & EF-S που έχουν σταματήσει να παράγονται:

  • Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Canon EF 14mm f/2.8L USM
  • Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
  • Canon EF 24-70mm f/4L IS USM Macro
  • Canon EF-S 35mm f/2.8 IS STM Macro
  • Canon EF-S 55-250mm f/3.5-5.6 IS STM
  • Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
  • Canon EF 135mm f/2L USM
  • Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro

Φακοί των οποίων η παραγωγή θα σταματήσει μέσα στο 2021:

  • Canon EF 35mm f/2 IS USM
  • Canon EF 300mm f/2.8L IS USM II
  • Canon EF 400mm f/4 DO IS USM II
  • Canon EF 500mm f/4L IS USM II

H CanonRumors αναφέρει έχει πληροφορίες που λένε ότι οι φακοί των οποίων η παραγωγή σταμάτησε ή θα σταματήσει μέσα στο 2021 θα είναι επισκευάσιμοι από την Canon ως τις 31 Δεκεμβρίου 2027, κάτι που μας φαντάζει μικρό σαν διάστημα.

Όπως και να έχει θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα αν όλα αυτά ισχύουν.


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

pttlgr team

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

2 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Θάνος
Θάνος
4 χρόνια πριν

Μακάρι να φτιάξουν αντίστοιχους για mirrorless. Διότι κάποιοι από αυτούς είναι μοναδικοί και ίσως ανεπανάληπτοι…. Πχ ο 135 θεωρείται ίσως ο κορυφαίος των L. Απίστευτη εικόνα! Ειδικά αν συγκρίνουμε την τιμή του με τους άλλους L, φοβάμαι ότι η έκδοση για mirrorless θα είναι τριπλάσια. Ουσιαστικά δεν ξαναβγαίνουν τέτοιοι.

Πολύ καλός κι ο 35 f2.0 IS.

Βάιος Βήτος
Admin
4 χρόνια πριν
Απάντηση στον/στην  Θάνος

ότι θα φτιάξουν θα φτιάξουν Θάνο, αλλά νομίζω ότι όπως λες θα θέλεις ένα νεφρό για τον κάθε ένα…

Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!