Το Zhurong Rover μας έστειλε την selfie του και μία πανοραμική εικόνα του Άρη και είναι εντυπωσιακές!


Το Zhurong Rover μας έστειλε την selfie του και μία πανοραμική εικόνα του Άρη και είναι εντυπωσιακές!

Η Κινεζική Εθνική Διαστημική Υπηρεσία (CNSA) δημοσίευσε την πρώτη selfie του rover της στον πλανήτη Άρη.

Το Zhurong Rover έβγαλε την selfie του με διαφορετικό τρόπο από τα αμερικανικά Rover της NASA. Τα rover της NASA, Curiosity και Perseverance βγάζουν selfie με το να εκτείνουν τον βραχίονα τους, αλλά το Zhurong έκανε κάτι πολύ πιο ωραίο. Τοποθέτησε στο έδαφος και σε μία απόσταση 10 μέτρων από την θέση της πλατφόρμας προσγείωσης, μία ασύρματη κάμερα και στην συνέχεια την χρησιμοποίησε για να βγάλει τη selfie του.

Στην εικόνα βλέπουμε το rover μαζί με την πλαφόρμα προσγείωσης.

Σε μία άλλη εικόνα που έβγαλε το Zhurong βλέπουμε την πλατφόρμα προσγείωσης, από 6 μέτρα απόσταση, στην οποία υπάρχει και η σημαία της Κίνας.

Ακόμα έχουμε και μία εικόνα από το έδαφος του κόκκινου πλανήτη.

Τέλος έχουμε μία πανοραμική εικόνα που βγήκε από την κάμερα του rover που βρίσκεται στον ιστό του, μία εικόνα 360 μοιρών.

Το Zhurong (αρχαίος θεός της φωτιάς της Κίνας) έχει ύψος 1,85 μέτρα και ζυγίζει περίπου 240 κιλά. Έχει έξι τροχούς και τέσσερα ηλιακά πάνελ, και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 200 μέτρα την ώρα, στην επιφάνεια του Άρη. Μεταξύ των έξι επιστημονικών οργάνων που διαθέτει είναι μια πολυφασματική κάμερα, ένας μετεωρολογικός αισθητήρας και ένα ραντάρ που διαπερνά το έδαφος.

Το Zhurong είναι το έκτο rover που θα αναπτυχθεί στον Άρη, ακολουθώντας πέντε rover των ΗΠΑ – και θα δώσει στους Κινέζους επιστήμονες την πρώτη τους ευκαιρία να παρακολουθήσουν στενά τον Άρη. Η αποστολή Tianwen 1 είναι η 46η αποστολή εξερεύνησης του Άρη από τον Οκτώβριο του 1960, όταν η πρώην Σοβιετική Ένωση έστειλε το πρώτο διαστημικό σκάφος με προορισμό τον Άρη. Μόνο 19 αποστολές στον Άρη μέχρι στιγμής θεωρήθηκαν επιτυχημένες. Οκτώ διαστημόπλοια βρίσκονται σε ενεργή υπηρεσία σε τροχιά στον Άρη, καθώς και τρία rover τα Curiosity και Perseverance των ΗΠΑ (NASA) και το Zhurong της Κίνας.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CNSA
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!