H Nikon σχεδίασε δύο ζουμ φακούς με f/1.2, τους 35-50mm και 50-70mm
Δύο νέες πατέντες της Nikon αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς σε νέους φακούς, δύο από τους οποίους προκαλούν εντύπωση.
Οι φακοί θα είναι για τις mirrorless κάμερες της Nikon στο σύστημα Z και είναι οι 35-50mm f/1.2 και 50-70mm f/1.2., Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν οι φακοί αυτοί είναι για Full Frame ή APS-C κάμερες αλλά φανταζόμαστε ότι είναι μάλλον για Full Frame.
Η Nikon κατασκευάζει επί του παρόντος 25 φακούς στο Z-mount, με τον πιο φωτεινό να είναι ο γνωστός prime Nikkor 58mm f/0.95 Noct, ενώ έχει και τον prime Nikkor 50mm f/1.2.
Προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το μεγάλο διάφραγμα σε ένα ζουμ φακό, αυτοί οι φακοί είναι πολύ πιθανό να είναι μεγάλοι σε μέγεθος και με αρκετό βάρος, ενώ αναμένουμε, αν έρθουν ποτέ στην αγορά να είναι και ακριβοί.
Φυσικά όταν μιλάμε για πατέντες μιλάμε για σχέδια στο χαρτί, που είναι πολύ πιθανό να μην υλοποιηθούν ποτέ και θεωρούμε ότι είναι πολύ δύσκολα να δούμε αυτούς τους φακούς στην αγορά.
Υπενθυμίζουμε ότι η Sigma έκανε την έκπληξη το 2015 όταν κυκλοφόρησε τον φακό Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art, που ήταν ο πρώτος zoom φακός για Full Frame μηχανές, με μέγιστο διάφραγμα f/2, σε όλο το εστιακό εύρος του.
Πάντως φέτος η Panasonic έκανε την υπέρβαση καθώς παρουσίασε τον Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH για το σύστημα Micro Four Thirds.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Η SanDisk παρουσιάζει το μικρότερο 1TB USB-C drive που μπορείτε να αφήνετε συνεχώς στο laptop

- To πιθανό foldable iPhone της Apple θα λύσει το πρόβλημα των under-display καμερών

- Ο φωτογράφος που προκάλεσε αντιδράσεις εναντίον του γιατί δήλωσε ότι οι επαγγελματίες σε γάμους πρέπει να τρώνε

- Το νέο trend με τις φωτογραφίες διαβατηρίου στη Νέα Υόρκη

- Η AgfaPhoto παρουσιάζει την Realishot C110 με hotshoe flash και 3x zoom

- Η Fujifilm άνοιξε νέα “House of Photography” στη Βαρκελώνη και το Πόρτο


















