Έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου δεν εμπιστεύεται το Instagram και το Facebook


Έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου δεν εμπιστεύεται το Instagram και το Facebook

Ερευνά στις Η.Π.Α. έδειξε ότι οι χρηστές δεν εμπιστεύονται τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για τη διαχείριση των προσωπικών του δεδομένων.

Μια νέα έρευνα της Washington Post για ένα ευρύ φάσμα χρηστών του διαδικτύου δείχνει ότι το 60% δεν εμπιστεύεται το Instagram και το 72% το Facebook για να διαχειρίζονται υπεύθυνα προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα της διαδικτυακής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το δημοψήφισμα της Washington post, Αμερικανοί πολίτες όλων των ηλικιών και πολιτικών πεποιθήσεων συμφωνούν ότι δεν εμπιστεύονται τις υπηρεσίες των social media για τη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων.Η πλειοψηφία δεν εμπιστεύεται ούτε το Facebook ούτε το Instagram, ενώ το 64% ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει περισσότερα μέτρα σχετικά με την εποπτεία και την παρακολούθηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι μόνο το 10% ανέφερε ότι το Facebook έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Σε μια χρόνια που ασκήθηκε τεράστια κριτική στο Ιnstagram τα αποτελέσματα αυτά δεν θα πρέπει να μας κάνουν εντύπωση. Νωρίτερα μέσα στο χρόνο η Wall Street journal αποκάλυψε μια εσωτερική αναφορά ότι το περιεχόμενο του Instagram είναι επιβλαβές για τους εφήβους.

Από την εμφάνιση πολλαπλών αναφορών, το Instagram και το Facebook έχουν πιεστεί για να φτιάξουν την εικόνα τους. Το Instagram πρόσθεσε κάποια νέα χαρακτηριστικά και θα ανακοινώσει και αλλά που δημιουργήθηκαν για να περιορίσουν την τοξικότητα στην πλατφόρμα και να δώσουν μεγαλύτερο έλεγχο στους γονείς για λογαριασμούς που χρησιμοποιούν ανήλικοι.

Παρόλα αυτά το δημοψήφισμα δείχνει ότι καμία από αυτές τις στρατηγικές και για τις 2 εταιρίες δεν κατάφερε να έχει θετικό αντίκτυπο στους χρήστες του internet.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Facebook GDPR Instagram

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!