Στις 10 κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 για το TIME η φωτογραφία του Κ.Τσακαλίδη!


Στις 10 κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 για το TIME η φωτογραφία του Κ.Τσακαλίδη!

Σε ακόμα μία λίστα που αφορά τις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021 επιλέχτηκε η εικόνα του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη από την φλεγόμενη Εύβοια.

Μετά την επιλογή της φωτογραφίας του Κωνσταντίνου στις κορυφαίες εικόνες του 2021 από το TIME, η εικόνα μπήκε και στην λίστα του TIME με τις 10 κορυφαίες φωτογραφίες του 2021.

Χτες η φωτογραφία επιλέχτηκε και από τον The Guardian, ενώ βρίσκεται και στην λίστα του CNN.

To ΤΙΜΕ γράφει για την εικόνα:

«Κατανοήστε ποια είναι τα όριά σας»

Καθώς οι πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες σε όλη την Ελλάδα για μια εβδομάδα στις αρχές Αυγούστου, ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης κατευθύνθηκε προς το νησί της Εύβοιας, όπου κάτοικοι και τουρίστες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν. Το πρωί της 8ης Αυγούστου εργαζόταν στο χωριό Γούβες της βόρειας Εύβοιας και αποφάσισε να αφήσει ένα σημείο παρατήρησης για να φωτογραφίσει τους κατοίκους να αντιδρούν στο θέαμα της φωτιάς να πλησιάζει στα σπίτια τους.

«Είδα από μακριά μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα να κινείται αμήχανα έξω από ένα σπίτι» – ένα από τα πιο κοντινά κτίρια στο φλεγόμενο δάσος, λέει ο Τσακαλίδης.

Η γυναίκα αυτή ήταν η 81χρονη Παναγιώτα Κριτσιόπη-Νομίδη. Καθώς ο Τσακαλίδης την πλησίασε, την άκουσε να φωνάζει προς το σπίτι της, καλώντας τον άντρα της. Κάλεσε τον Τσακαλίδη στην αυλή της.

«Μου είπε για όλη τη σκληρή δουλειά που είχαν κάνει στο σπίτι τους, το οποίο κινδύνευε να χαθεί από τη φωτιά, και την έλλειψη κυβερνητικής παρέμβασης για την κατάσβεση της φωτιάς», λέει. «Καθώς μου το έλεγε αυτό, οι φλόγες κατάπιαν το πευκοδάσος πίσω από το σπίτι. Αυτή ήταν η στιγμή που τράβηξα τη φωτογραφία»

Ο Τσακαλίδης ειδοποίησε τους γείτονες της Κριτσιόπη-Νομίδη για την κατάστασή της για να βεβαιωθεί ότι αυτή και ο σύζυγός της θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα ​​με ασφάλεια. (Το έκαναν, και το σπίτι τους γλίτωσε επίσης από τη φωτιά.)

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την κάλυψη επικίνδυνων καταστάσεων όπως οι πυρκαγιές είναι «να καταλάβεις ποια είναι τα όριά σου» όσον αφορά την ασφάλεια, λέει ο Τσακαλίδης.

«Μπόρεσα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να εμπιστευτώ το ένστικτό μου και να λειτουργήσω επαγγελματικά, καταφέρνοντας να απαθανατίσω εικόνες που μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση των κατοίκων του νησιού», λέει. «Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο σε μια αγχωτική κατάσταση όπως αυτή, ειδικά καθώς είναι μια ιστορία από τη χώρα μου με ανθρώπους που θα μπορούσαν εύκολα να ήταν μέλη της οικογένειάς μου».

Δείτε και τις 10 εικόνες εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photojournalism
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!