Abbey Road Studios: Ανακοίνωσαν τον πρώτο διαγωνισμό Music Photography Awards


Abbey Road Studios: Ανακοίνωσαν τον πρώτο διαγωνισμό Music Photography Awards

Τα Abbey Road Studios, τα πιο διάσημα στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο, ανακοίνωσαν το πρώτο διαγωνισμό Music Photography Awards (MPA).

Για τον εορτασμό της 90ής επετείου των Abbey Road Studios (τον Νοέμβριο του 2021), τα MPA θα τιμήσουν τις εικόνες που αποτυπώνουν τη μαγεία της μουσικής, τη δημιουργική διαδικασία και τις συναρπαστικές μουσικές σκηνές και κινήσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Θα βραβευθούν φωτογράφοι σε όλα τα επίπεδα, είτε αναγνωρισμένοι, είτε ανερχόμενοι. Αυτό θα γίνει μέσω κατηγοριών ανοιχτής συμμετοχής καθώς και κατηγοριών που επιλέγονται από μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από καλλιτέχνες, φωτογράφους και ονόματα με επιρροή, από τις παγκόσμιες βιομηχανίες της φωτογραφίας και της μουσικής.

Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης 90χρονης ιστορίας τους, τα στούντιο έχουν μια κληρονομιά που εκτείνεται πέρα ​​από τη μουσική, μέσα από εικόνες που έχουν απαθανατίσει καλλιτέχνες και παραγωγούς. Αυτό περιλαμβάνει ίσως το πιο εμβληματικό εξώφυλλο άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής, τους Beatles να περπατούν σε μια διάβαση για το εξώφυλλο του άλμπουμ Abbey Road.

Κατηγορίες

Τα Abbey Road Studios προσκαλούν επαγγελματίες και ανερχόμενους φωτογράφους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στις τέσσερις κατηγορίες: Studio, Live, Championing Scenes και The Undiscovered Photographer of the Year. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει μία από αυτές τις συμμετοχές για το βραβείο Zeitgeist. Σε αυτές τις κατηγορίες μπορούν να μπουν φωτογράφοι σε όλα τα στάδια της καριέρας τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Abbey Road Music Photography Awards.

Για τις επόμενες τέσσερις κατηγορίες βραβείων οι υποψήφιοι και οι νικητές επιλέγονται από την κριτική επιτροπή, η όποια αποτελείται από φωτογράφους, καλλιτέχνες και ειδικούς στη βιομηχανία της μουσικής και της φωτογραφίας. Η επίσημη κριτική επιτροπή των MPA θα ορίσει, θα συζητήσει και θα βραβεύσει αυτές τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές είναι: Icon, Portrait, Editorial και Artist at Work.

Η Κριτική Επιτροπή

Ο πρώτος κριτής είναι ο φωτογράφος Rankin, ο οποίος έχει φωτογραφίσει από τον David Bowie, την Kate Moss, την Kendall Jenner μέχρι τους Rolling Stones και τους The Queen. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει και γυρίσει μουσικά βίντεο για τη Miley Cyrus και τη Rita Ora.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ήταν πάντα πολύ σημαντικό για μένα να υποστηρίζω τα ανερχόμενα ταλέντα στη φωτογραφία, οπότε είναι ευκαιρία για εμένα να συνεργαστώ με μια από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες εταιρίες μουσικής, τα Abbey Road Studios για τα πρώτα  Music Photography Awards. Τα βραβεία, είναι πολύ συναρπαστικά. Η μουσική φωτογραφία είναι μια μορφή τέχνης που δε λαμβάνει την αναγνώριση που της αξίζει, επομένως είναι υπέροχο να γιορτάζουμε όσους εργάζονται στον τομέα με αυτά τα Βραβεία. Αυτό που πάντα αναζητώ με τη φωτογραφία είναι μια σύνδεση με το θέμα και η μουσική ήταν ένα από τα κύρια πάθη μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, οπότε αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό για εμένα.

Rankin

Η φωτογράφος και ιδρυτής του Rockarchive, Jill Furmanovsky είναι επίσης μέλος της επιτροπής. Στα 50 χρόνια της καριέρας της έχει φωτογραφίζει πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Pink Floyd, Bob Marley, Eric Clapton, Blondie, The Police, Led Zeppelin, The Pretenders, Bob Dylan, Oasis, ενώ υπήρξε φωτογράφος των Abbey Road Studios από το 2017 έως το 2018.

Ο επόμενος κριτής είναι ο πρωτοποριακός Αμερικανός τραγουδιστής, συγγραφέας και δημιουργός από την Γκάνα, Moses Sumney. Πρόσφατα, ήταν η πρεμιέρα της μεγάλου μήκους ταινίας του, Blackalachia στο Μουσείο Τέχνης Perez του Μαϊάμι κατά τη διάρκεια της Art Basel 2021 μαζί με μια ειδική παρουσίαση αυτοπροσωπογραφιών.

Η τρίτη κριτής είναι η Shygirl μια καλλιτέχνιδα με καταγωγή από το Ανατολικό Λονδίνο με μοναδικό όραμα και στυλ που εκτείνεται πέρα ​​από τον κόσμο της μουσικής και στην υψηλή ραπτική.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος και σκηνοθέτης Dana Scruggs είναι επίσης στην κριτική επιτροπή των MPAs. Ήταν η πρώτη μαύρη που φωτογράφισε για εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone το 2019 στη 50χρονη ιστορία του. Επιπλέον, έχει φωτογραφήσει αρκετούς διάσημους αστέρες της μουσικής, όπως η Megan Thee Stallion, η Janelle Monae, η Mariah Carey, ο Travis Scott και άλλοι.

Στην κριτική επιτροπή είναι επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος του Rolling Stone, Sacha Lecca. Ο Sacha συνεργάζεται με το περιοδικό από το 2007. Οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί στα παρακάτω περιοδικά: Rolling Stone, Huck, Whalebone, Alt Citizen, The Photographic Journal, American Photography 36 και σε διάφορα εξώφυλλα άλμπουμ.

Την κριτική επιτροπή ολοκληρώνει η Isabel Garvey των Abbey Road Studios, η οποία εντάχθηκε στο στούντιο το 2014 και συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό των στούντιο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε τα πρώτα βραβεία μουσικής φωτογραφίας Abbey Road Studios. Είναι μια σημαντική κατηγορία φωτογραφίας που δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα στο παρελθόν και είναι τιμή μου που μπορώ να το κάνω αυτό με τα MPA. Η κληρονομιά του Abbey Road δεν προέρχεται μόνο από τους απίστευτους καλλιτέχνες και τους δίσκους που έγιναν εδώ, αλλά μέσα από τις εμβληματικές εικόνες που απαθανάτισαν αυτές τις θεμελιώδεις στιγμές και τις μετέφεραν σε όλο τον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την ομάδα των ταλαντούχων κριτών μας για να βρούμε και να γιορτάσουμε την επόμενη γενιά δημιουργών εικόνας σε όλο τον κόσμο, που διαμορφώνουν τον τρόπο που βλέπουμε τη μουσική.

Isabel Garvey

Τα MPA γίνονται σε συνεργασία με το Hennessy. Οι νικητές θα αποκαλυφθούν στην επίσημη τελετή των MPA τον Μάιο του 2022 (η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί), η οποία θα γίνει στα Abbey Road Studios.

Μπορείτε να πάρετε μέρος εδώ, μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2022. Οι όροι του διαγωνισμού εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!