World Nature Photography Awards 2021: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές!


World Nature Photography Awards 2021: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές!

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας World Nature Photography Awards 2021 ανακοίνωσε τους νικητές του για το 2021.

Μεγάλος νικητής είναι ο Amos Nachoum από τις Η.Π.Α. με την φωτογραφία ενός πιγκουίνου λίγο πριν τον κατασπαράξει μία φώκια λεοπάρδαλη.

Για ώρες, περίμενα να φτάσει η άμπωτη κατά μήκος μιας ρηχής λιμνοθάλασσας σε ένα απομακρυσμένο νησί στα ανοιχτά της Ανταρκτικής Χερσονήσου. Σαν ρολόι, η φώκια λεοπάρδαλη έφτασε στη λιμνοθάλασσα λίγο πριν την άμπωτη. Έβαλε το κεφάλι της στο νερό και έμοιαζε σαν βράχος που κάθεται στο νερό που υποχωρούσε. Οι νεαροί πιγκουίνοι Gentoo τολμούν να μπουν στο νερό μόνο όταν είναι ρηχό και όταν πλησίασαν αρκετά στη φώκια, εκείνη γύρισε το κεφάλι της με αστραπιαία ταχύτητα, πιάνοντας έναν από τους πιγκουίνους από τα πόδια του και τον πήγε στα βαθιά νερά. Μόλις η φώκια έφτασε στα ανοιχτά, την ακολούθησα και κολύμπησα παράλληλα με αυτήν, παρατηρώντας τις ενέργειές της. Προς έκπληξή μου, άφησε τον πιγκουίνο δύο φορές. Κάθε φορά, η φώκια κυνηγούσε ξανά τον πιγκουίνο, σαν να απολάμβανε το παιχνίδι. Ο τρομοκρατημένος πιγκουίνος προσπάθησε να ξεφύγει καθώς το παιχνίδι συνεχιζόταν. Σύντομα όμως ήρθε το τέλος.

Σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού επιλέγονται ένας χρυσός, ένας αργυρός και ένας χάλκινος νικητής. Ο χρυσός φωτογράφος με την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες λαμβάνει τον τίτλο του World Nature Photographer of the Year και το χρηματικό έπαθλο 1000 δολαρίων.

Ας δούμε τους υπόλοιπους νικητές ανά κατηγορία στην επόμενη σελίδα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!