NASA: Το Rover Perseverance εντόπισε σκουπίδι στον Άρη!


NASA: Το Rover Perseverance εντόπισε σκουπίδι στον Άρη!

Το Mars Perseverance Rover της NASA εντόπισε απροσδόκητα κομμάτι από θερμική κουβέρτα ανάμεσα στις σχισμές ενός βράχου.

Ειδικότερα, ο λόγος γίνεται για ένα κομμάτι θερμικής κουβέρτας, για το οποίο η ομάδα του Rover πιστεύει ότι μπορεί να έφυγε από το πυραυλοκίνητο jet pack του, όταν έκανε την κάθοδό του στον Κόκκινο Πλανήτη πέρυσι.

Το Perseverance Rover μοιράστηκε φωτογραφία από αυτό το κομμάτι υλικού, το οποίο θεωρείται διαστημικό σκουπίδι. Μαζί δίνει μια σύντομη εξήγηση για το πώς η ομάδα του πιστεύει ότι μπορεί να κατέληξε εκεί.

Η ομάδα μου εντόπισε κάτι απροσδόκητο. Είναι ένα κομμάτι από μια θερμική κουβέρτα που πιστεύεται ότι μπορεί να προέρχεται από το στάδιο καθόδου την ημέρα της προσγείωσης το 2021.

γράφει η ομάδα του Rover στο Twitter

Νωρίτερα φέτος, το μη επανδρωμένο ελικόπτερο drone Ingenuity στον Άρη, τράβηξε μερικές αεροφωτογραφίες από το σύστημα προσγείωσης του Perseverance. Η ομάδα του Rover θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες για να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν σε μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Η αποστολή Perseverance, συμπεριλαμβανομένου του ελικοπτέρου Ingenuity, έχουν κάνει την πιο πρόσφατη εξερεύνηση του Άρη και την πιο καλά τεκμηριωμένη στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Ο αριθμός των καμερών υψηλής ανάλυσης που έχει στη διάθεσή της η ομάδα, υποδηλώνει ότι είναι σε θέση να φέρει στο φως, πολύ περισσότερα στοιχεία από οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη αποστολή.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NASA

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!