Νέος φακός 85mm F/2.8 tilt macro από την AstrHori, για mirrorless κάμερες!


Νέος φακός 85mm F/2.8 tilt macro από την AstrHori, για mirrorless κάμερες!

Η AstrHori λανσάρει το νέο χειροκίνητο φακό 85mm F/2.8 tilt macro, για συστήματα mirrorless Canon RF, Fujifilm X, Leica L, Nikon Z, και Sony E.

Ο χειροκίνητης εστίασης φακός, είναι κατασκευασμένος από 11 στοιχεία σε 8 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο στοιχείων εξαιρετικά χαμηλής διασποράς. Έχει διαστάσεις 6.3 εκατοστά σε διάμετρο, και 11 εκατοστά σε μήκος. Όσο για το βάρος του, δεν έχουμε πληροφορίες από την εταιρία αυτή τη στιγμή. Διαθέτει διάφραγμα 12 λεπίδων με εύρος f/2.8-f/16. Προσφέρει αναλογία μεγέθυνσης macro 1:1, και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 28 εκατοστά. Στο μπροστινό μέρος δέχεται φίλτρα 55mm.

Ο φακός όπως αναφέραμε είναι tilt shift, που σημαίνει ότι μπορεί και περιστρέφεται πλήρως (360 μοίρες), και έχει γωνία κλίσης (tilt angle) +/-8º μοίρες. Η κλίση του φακού γίνεται μέσω μιας ραβδωτής ροδέλας, που κινείται κατά μήκος των σημειωμένων σημείων πάνω στον φακό, για να γνωρίζετε πόσες μοίρες έχει κλίση ο φακός όταν τον χειρίζεστε. Υπάρχει επίσης ένας μηχανισμός ασφάλισης που κλειδώνει μια συγκεκριμένη κλίση σε σταθερή θέση, ώστε να μην αλλάζει όταν κινείστε ή κάνετε άλλες ρυθμίσεις. Στο πίσω μέρος του φακού, γίνεται η περιστροφή μέσω ενός αποκλειστικού δακτυλίου που κάνει κλικ κάθε 30º μοίρες. Δείτε ένα παράδειγμα χρήσης της κλίσης του συγκεκριμένου φακού:

Μια σημαντική σημείωση, η AstrHori αναφέρει ότι όλες οι λειτουργίες κλίσης (tilting), περιορίζονται στις APS-C crop-sensor εκδόσεις του φακού. Όσο για τις εκδόσεις full-frame, οι λειτουργίες κλίσης είναι εφικτές, μόνο σε λειτουργία λήψης crop mode (όσες διαθέτουν αυτή την επιλογή λήψης).

Ο νέος φακός AstrHori 85mm F2.8 Tilt Macro, είναι διαθέσιμος για συστήματα mirrorless Canon RF, Fujifilm X, Leica L, Nikon Z, και Sony E, στην τιμή των 329 δολαρίων. Θα τον βρείτε εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses macro Manual Lenses tilt-shift

Πηγή:

Dpreview
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!