Σπάνια στιγμιότυπα της καλοκαιρινής ζωής των πολικών αρκούδων που μαγεύουν!


Σπάνια στιγμιότυπα της καλοκαιρινής ζωής των πολικών αρκούδων που μαγεύουν!

Ο Martin Gregus πέρασε 33 ημέρες στις βόρειες περιοχές του Καναδά παρατηρώντας και καταγράφοντας τη ζωή των πολικών αρκούδων το καλοκαίρι.

Ο Gregus συνδυάζοντας την εμπειρία του στη φωτογράφιση και κινηματογράφηση με drone, κατέγραψε αυτά τα μοναδικά πορτρέτα των πολικών αρκούδων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να επισημάνουμε πως η δουλειά του Gregus έχει αναγνωριστεί σε διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο, από το 2008, όταν, σε ηλικία 11 ετών, συμμετείχε στον διαγωνισμό “Φωτογράφος άγριας ζωής της χρονιάς” του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και κέρδισε ειδικό έπαινο.

Οι φωτογραφίες του προσφέρουν μια διαφορετική άποψη της καναδικής Αρκτικής, με τις αρκούδες να απεικονίζονται σε ένα σκηνικό γεμάτο μωβ λουλούδια.

Χρησιμοποιώντας drones της DJI, GoPros και μια Nikon D850 σε υποβρύχιο περίβλημα, ο Gregus κατάφερε να έρθει κοντά με τις πολικές αρκούδες, παραμένοντας ταυτόχρονα αόρατος σε αυτές.

Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν ξέγνοιαστες στιγμές των ζώων.

Η έμπνευση για τις εικόνες ήρθε το 2015, όταν εγώ και ο πατέρας μου είδαμε την πρώτη μας πολική αρκούδα το καλοκαίρι.

Εκείνη την εποχή είδαμε μια μοναδική συμπεριφορά και χωρίς πάγο τριγύρω, ήθελα να δω τι άλλο υπήρχε να δούμε. Έτσι, μου ήρθε στο μυαλό η ιδέα να καταγράψω αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα στο περιβάλλον τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς χιόνι ή πάγο τριγύρω.

Ενώ ο στόχος αυτού του έργου ήταν να αποτυπώσει την όμορφη πλευρά των αρκούδων το καλοκαίρι, δεν θέλω να παραβλέψω το γεγονός της κλιματικής αλλαγής και άλλων απειλών που αντιμετωπίζουν οι αρκούδες και ο φυσικός μας κόσμος.

λέει ο Gregus στο PetaPixel.

Ο Gregus έχει πολλά έργα σε εξέλιξη, τόσο στον Καναδά όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Το 2021, κέρδισε το βραβείο Rising Star στο διαγωνισμό WPY (Wildlife Photographer of the Year) του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας και το ντοκιμαντέρ του για το χρόνο του με τα ζώα, 33 Days Among Bears, κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δείτε μεγαλύτερο δείγμα της δουλείας του Gregus εδώ.

Φωτογραφίες: Martin Gregus

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PetaPixel

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!