Κάμερα κατέγραψε για πρώτη φορά σπάνιο πουλί, μετά από 140 χρόνια από την ανακάλυψη του!


Κάμερα κατέγραψε για πρώτη φορά σπάνιο πουλί, μετά από 140 χρόνια από την ανακάλυψη του!

Ένα πουλί που ζει μόνο στο νησί Fergusson στην Παπούα Νέα Γουινέα, καταγράφηκε για πρώτη φορά σε κάμερα μετά από 140 χρόνια από την ανακάλυψη του.

Ενώ όλα αυτά τα χρόνια το πουλί το έχουν δει ντόπιοι κυνηγοί, δεν έχει παρατηρηθεί από τους επιστήμονες από την αρχική του τεκμηρίωση το 1882, ενώ δεν είχε καταγραφεί ποτέ από κάμερα, μέχρι τώρα.

Μια ερευνητική ομάδα απαθανάτισε τον σπάνιο και άπιαστο φασιανό-περιστέρι (Black-naped Pheasant-Pigeon) με μια απομακρυσμένη κάμερα παγίδα, μετά από ένα μήνα στο νησί προσπαθώντας να το εντοπίσει.

Στο παρακάτω βίντεο οι ερευνητές αντιδρούν στις πρώτες εικόνες του σπάνιου πουλιού.

Τη στιγμή που ο Doka και o Jordan Boersma συνειδητοποιούν ότι έχουν τις πρώτες φωτογραφίες του φασιανού-περιστεριού, γνωστό τοπικά ως Auwo, την τελευταία ημέρα της αναζήτησης στο νησί Fergusson, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Οι ερευνητές αναφέρουν:

Αυτό το είδος δεν είχε τεκμηριωθεί από το 1882 και δεν είχε ποτέ φωτογραφηθεί. Περάσαμε έναν μήνα ψάχνοντας για αυτό το κρίσιμα απειλούμενο και, εκείνη την εποχή, δυνητικά εξαφανισμένο είδος, και δεν είδαμε ποτέ το πουλί οι ίδιοι. Βλέποντας φωτογραφίες αυτού του άπιαστου, σχεδόν μυθικού, πουλιού που περνούσε δίπλα από την κάμερά μας ήταν η πιο σουρεαλιστική και εκπλήσσουσα εμπειρία που μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ.

Οι Jason Gregg, Doka Nason, Eli Malesa, John Mittermeier, Serena Ketaloya και Bulisa Iova ήταν βασικά μέλη της ομάδας αποστολής. Είχαμε την υποστήριξη αμέτρητων ντόπιων των οποίων η τεράστια γνώση για τα πουλιά οδήγησε σε αυτή τη θριαμβευτική στιγμή.

Η αποστολή υποστηρίχθηκε από το American Bird Conservancy και το Search for Lost Birds, μια συνεργασία μεταξύ BirdLife International, American Bird Conservancy και Re:wild. Το Search for Lost Birds αναγνώρισε τον φασιανό-περιστέρι για μια αποστολή, αφού μια παγκόσμια ανασκόπηση αποκάλυψε ότι ήταν ένα από τα λίγα είδη πουλιών που έχουν χαθεί για περισσότερο από έναν αιώνα.

«Όταν συλλέξαμε τις παγίδες της κάμερας, σκέφτηκα ότι υπήρχε λιγότερο από 1 τοις εκατό πιθανότητες να τραβήξω μια φωτογραφία του Φασιανού-Περιστεριού», είπε ο Jordan Boersma, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cornell και συναρχηγός της ομάδας αποστολής. «Στη συνέχεια, καθώς σκρόλαρα στις φωτογραφίες, έμεινα έκπληκτος από αυτή τη φωτογραφία αυτού του πουλιού που περνούσε ακριβώς δίπλα από την κάμερά μας».

Διαβάστε την ιστορία της φωτογράφισης εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!