Ετοιμάστε τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό μιας και ο κομήτης Ε3 θα πλησιάσει τη Γη τον ερχόμενο μήνα!


Ετοιμάστε τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό μιας και ο κομήτης Ε3 θα πλησιάσει τη Γη τον ερχόμενο μήνα!

Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF), που ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2022, πλησιάζει τη Γη σε λίγες μόνο εβδομάδες, πριν εξαφανιστεί ξανά για δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

Αστροφωτογράφοι και λάτρεις του διαστήματος, ξέρετε τι σημαίνει αυτό: ετοιμάστε τα τηλεσκόπια και τις φωτογραφικές μηχανές σας, αφού είναι μια ευκαιρία που ομολογουμένως αξίζει να εκμεταλλευτείτε!

Στην πραγματικότητα, ο κομήτης και η πράσινη ουρά του θα μπορούσαν να είναι ορατοί ακόμη και με γυμνό μάτι.

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον κομήτη μακράς περιόδου χρησιμοποιώντας την κάμερα έρευνας ευρέος πεδίου στην εγκατάσταση Zwicky Transient Facility, στις αρχές Μαρτίου 2022.

Σε μια εικόνα από τις 19 Δεκεμβρίου 2022, μπορείτε να δείτε την ουρά του κομήτη, αλλά αυτή τραβήχτηκε μέσω τηλεσκοπίου και φαίνονταν πολύ αχνά ώστε να τη δούμε ξεκάθαρα. Ωστόσο, η NASA γράφει ότι ο Ε3 θα είναι πιο κοντά στον Ήλιο στις 12 Ιανουαρίου 2023 και πιο κοντά στον πλανήτη μας την 1η Φεβρουαρίου. “Η φωτεινότητα των κομητών είναι διαβόητα απρόβλεπτη”, καταλήγει η NASA, “αλλά μέχρι τότε ο C/2022 E3 (ZTF) θα μπορούσε να γίνει μόλις και μετά βίας ορατός στο μάτι στο σκοτεινό νυχτερινό ουρανό”.

Αν και αυτός ο κομήτης δεν θα είναι τόσο φωτεινός όσο ο κομήτης NEOWISE, θα είστε πιθανότατα σε θέση να τον δείτε με γυμνό μάτι, κιάλια και φυσικά με τηλεσκόπιο. Και δεδομένου ότι δεν θα επιστρέψει για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, γιατί όχι να το απαθανατίσετε κιόλας!

Φωτογραφία: Dan Bartlett

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Astrophotography NASA

Πηγή:

DIYPhotography

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!