Τεράστιος ηλιακός ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει σύννεφο πλάσματος στο διάστημα!


Τεράστιος ηλιακός ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει σύννεφο πλάσματος στο διάστημα!

Η NASA, μοιράστηκε ένα συναρπαστικό timelapse βίντεο ενός τεράστιου ανεμοστρόβιλου στην επιφάνεια του Ήλιου.

Ο ανεμοστρόβιλος που είδαμε παραπάνω, συνέβη το Σάββατο 18 Μαρτίου. Στο εντυπωσιακό timelapse που δημιουργήθηκε από το Solar Dynamics Observatory της NASA, βλέπουμε έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο με ύψος όσο 14 φορές το μέγεθος της Γης. Να αναφέρουμε ότι το Solar Dynamics Observatory, είναι μια αποστολή της NASA που παρατηρεί τον Ήλιο από το 2010. Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, ενδεχομένως να είναι ο ψηλότερος ανεμοστρόβιλος στο ηλιακό σύστημα, που στροβιλίζεται στον βόρειο πόλο του ήλιου. Ωστόσο, το βίαιο αυτό γεγονός (ευτυχώς) δε θα επηρεάσει τον πλανήτη μας. Προκάλεσε όμως όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλο ενθουσιασμό, ιδιαίτερα στους αστροφωτογράφους οι οποίοι ήθελαν να δουν και να απαθανατίσουν αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.

Πολλοί αστρονόμοι επίσης έστρεψαν τα τηλεσκόπια τους στον βόρειο πόλο του ήλιου μόλις έμαθαν για το εντυπωσιακό αυτό συμβάν. Ο αστροφωτογράφος Andrew McCarthy που κατάφερε και απαθανάτισε το φαινόμενο αυτό, αναφέρει το εξής:

Ο ήλιος έκανε ένα θεαματικό σόου, έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο από πλάσμα, ύψους περίπου 14 γαιών. Βρήκα την ευκαιρία να το καταγράψω, τραβώντας περίπου 200.000 φωτογραφίες, 90.000 από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτής της σύνθετης φωτογραφίας.

Δείτε τη φωτογραφία του McCarthy, η οποία είναι μια γιγαντιαία φωτογραφία ανάλυσης 140MP που δείχνει τον ηλιακό ανεμοστρόβιλο:

Η πιο εντυπωσιακή εκδοχή αυτής της φωτογραφίας όμως, είναι μια cropped εκδοχή κάνοντας ζουμ στο εντυπωσιακό φαινόμενο:

Πέρασα 3 ώρες χθες με το ηλιακό μου τηλεσκόπιο, στραμμένο σε έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο στην επιφάνεια του ήλιου. Αυτή η στροβιλιζόμενη μάζα πλάσματος, πετούσε συνεχώς στον ήλιο πυρακτωμένο υλικό σε μέγεθος φεγγαριού. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο κολασμένο μέρος.

Δείτε παρακάτω τον εντυπωσιακό ηλιακό ανεμοστρόβιλο σε βίντεο, όπως το κατέγραψε ο McCarthy:

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Space
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!