Φωτογράφος άγριας ζωής σκοτώθηκε στην Ουκρανία!

Ο φωτογράφος φύσης και άγριας ζωής Denis Krivoy πέθανε στην Ουκρανία ενώ προσπαθούσε να σώσει τους τραυματισμένους συντρόφους του.

Το μέτωπο που διεξάγεται στο Bakhmut στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο είχε τρομερές απώλειες από στρατιώτες. Εκτός από στρατιώτες όμως (κυρίως Ουκρανούς), πέθανε και ο φωτογράφος φύσης και άγριας ζωής Denis Krivoy. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουκρανός φωτογράφος Krivoy πέθανε στο Bakhmut ενώ προσπαθούσε γενναία να βοηθήσει ή να σώσει τους τραυματισμένους συντρόφους του στο μέτωπο του πολέμου.

Ήταν ένας καταξιωμένος φωτογράφος άγριας ζωής που είχε δημοσιεύσει τη δουλειά του στο National Geographic. Ωστόσο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την άνοιξη του 2022 εξέφρασε την επιθυμία να υπηρετήσει τη χώρα του. Η σύζυγός του Halyna Volhina, σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram ανάφερε το εξής:

Έμαθα ότι έχασα τον καλύτερο και πιο σημαντικό άνθρωπο για μένα. Ο σύζυγός μου, ο φίλος μου, η ηλιαχτίδα μου. Ο καλύτερος πατέρας δύο μικρών κοριτσιών. Ο Denny έφυγε. Πέθανε στο Bakhmut προσπαθώντας να σώσει τους τραυματισμένους συντρόφους του. Ήρωας και προστάτης. Πάντα έκανε τα πάντα και παρόλα αυτά πίστευε ότι δεν ήταν αρκετά. Διάλεξε τον δρόμο του οικειοθελώς και τον βάδισε με τιμή. Ας τον θυμόμαστε!

Ο αδικοχαμένος Kirvoy υπηρετούσε στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Είχε κερδίσει μάλιστα το διεθνές βραβείο FIAP, στον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν από το National Geographic, αλλά πολλά από τα έργα του έχουν δημοσιευτεί και στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Δείτε μερικές:


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

Σπανουδάκης Γιώργος

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!