Χιλιάδες φωτογράφοι συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη για το λεγόμενο “Manhattanhenge”


Χιλιάδες φωτογράφοι συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη για το λεγόμενο “Manhattanhenge”

Χθες το βράδυ μαζεύτηκαν τεράστια πλήθη φωτογράφων για να απαθανατίσουν το “Manhattanhenge”, ένα μοναδικό γεγονός κατά το οποίο ο ήλιος, ενώ δύει, ευθυγραμμίζεται με τους δρόμους ανατολικά-δυτικά της Νέας Υόρκης.

Οι φωτογράφοι Gary Hershorn, Adam Gray και Dan Martland ήταν όλοι παρόντες για να απαθανατίσουν φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν. Χιλιάδες ακόμη εμφανίστηκαν με smartphones, τρίποδα και τηλεφακούς για να φωτογραφίσουν το φαινόμενο.

Αυτή η ευθυγράμμιση ξεκινά από την Houston Street και φτάνει μέχρι ακριβώς νότια της 155ης οδού. Το ουράνιο αυτό γεγονός συμβαίνει γύρω στις 30 Μαΐου και στις 12 Ιουλίου κάθε έτους.

Όπως σημειώνει ο DL Cade του PetaPixel, κάθε πόλη που είναι σχεδιασμένη σε ένα πλέγμα θα προσφέρει αυτή την ιδιαίτερη ευκαιρία για φωτογράφηση μερικές φορές το χρόνο.

“Είναι τόσο διάσημο επειδή είναι ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα”, λέει στους New York Times η Jackie Faherty, ανώτερη επιστήμονας και αστροφυσικός στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το Manhattanhenge πήρε το όνομά του από το Stonehenge, ένα προϊστορικό μνημείο στην αγγλική ύπαιθρο, μέσα από το οποίο ο ανατέλλων ήλιος λάμπει κατά το θερινό ηλιοστάσιο.

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson και γηγενής Νεοϋορκέζος επινόησε τη φράση Manhattanhenge, αφού επισκέφθηκε το Stonehenge ως παιδί.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Daniel Martland

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PetaPixel

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!