Leica SL3: Νέα Full Frame mirrorless με ανάλυση 60mp, βίντεο 8K και τιμή 6.800 ευρώ!


Leica SL3: Νέα Full Frame mirrorless με ανάλυση 60mp, βίντεο 8K και τιμή 6.800 ευρώ!

H Leica παρουσίασε τη νέα της Full Frame mirrorless κάμερα, Leica SL3, μία κάμερα με ανάλυση 60 megapixel και λήψη βίντεο στα 8Κ, η οποία κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Το 2015, η Leica Camera AG παρουσίασε το SL-System, συνδυάζοντας τους δύο κόσμους της φωτογραφίας και της βίντεο. Πλέον βρισκόμαστε στην τρίτη κάμερα του συστήματος.

Στον πυρήνα της Leica SL3, έχουμε τον επεξεργαστή Maestro-IV με τεχνολογία L2 και ένα αισθητήρα Full Frame, BSI CMOS με τεχνολογία Triple Resolution, ο οποίος προστατεύεται με ασφάλεια σε ένα συμπαγές, εξ ολοκλήρου μεταλλικό σώμα με κομψό δέρμα.

Για να καλύψει μια ποικιλία φωτογραφικών απαιτήσεων, ο αισθητήρας καταγράφει αρχεία σε μορφή DNG ή JPEG με ανάλυση 60, 36 ή 18 MP. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιείται η πλήρης επιφάνεια του αισθητήρα. Μαζί με το δυναμικό εύρος που επεκτάθηκε στα 15 f-stop και το εύρος ISO από 50 έως 100.000, η SL3 προσφέρει λεπτομερείς εικόνες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Η κάμερα καταγράφει βίντεο σε ανάλυση έως και 8K, και σε H.265 και ProRes της Apple ενώ με time code επιτρέπει τον επαγγελματικό συγχρονισμό εικόνας και ήχου στο σετ. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο νέος επεξεργαστής διαχειρίζεται τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Το σύστημα αυτόματης εστίασης διαθέτει τεχνολογία ανίχνευση φάσης (PDAF), χαρτογράφηση βάθους (AF ανίχνευσης αντικειμένου) και αναγνώριση αντίθεσης (Ανίχνευση αντίθεσης AF). Επιπλέον, το κούνημα της κάμερας αντισταθμίζεται αποτελεσματικά από τη σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων (IBIS) εντός του σώματος.

Το σκόπευτρο EyeRes® της Leica SL3 είναι εξοπλισμένο με οπτικό σύστημα από γυάλινους φακούς. Εμφανίζει το θέμα με έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ανάλυση 5,76 εκατομμυρίων pixel. Η ζωντανή προεπισκόπηση επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της έκθεσης και της σύνθεσης των εικόνων. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η ανακλινόμενη οθόνη αφής, υψηλής ανάλυσης, 3.2 ιντσών.

Στη νέα κάμερα έχουμε τον διακριτό διαχωρισμό των λειτουργιών φωτογραφίας και βίντεο καθώς υποβοηθείται από έναν συγκεκριμένο χρωματικό κώδικα για διαφοροποίηση: κόκκινο για τη λειτουργία φωτογραφίας και κίτρινο για τη λειτουργία βίντεο.

Επιπλέον, οι κύριες λειτουργίες της κάμερας μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως. Τα πλήκτρα FN και η βελτιστοποιημένη αλληλεπίδραση αφής στο μενού επιτρέπουν την χρήση της κάμερας ανάλογα τις ανάγκες του χρήστη.

Το σώμα της κάμερας έχει πιστοποίηση IP54, ώστε οι φωτογράφοι να μπορούν να επικεντρωθούν στη λήψη σε οποιονδήποτε καιρό και περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η νέα SL3 είναι αισθητά ελαφρύτερη και πιο συμπαγής από τα προηγούμενα μοντέλα.

Η νέα mirrorless έχει υποδοχές για τις κάρτες μνήμης CFexpress τύπου B και UHS-II-SD, θύρα USB-C για μετάδοση δεδομένων υψηλής ταχύτητας, σύνδεση για τροφοδοσία ρεύματος, καθώς και έξοδο HDMI 2.1 πλήρους μεγέθους για εξωτερικές οθόνες ή εξοπλισμό εγγραφής. Επιπλέον, το Bluetooth και το Wi-Fi με τεχνολογία MIMO διασφαλίζουν σταθερή και γρήγορη σύνδεση με την εφαρμογή Leica FOTOS. Ως πιστοποιημένο αξεσουάρ Apple «Made for iPhone® and iPad®», η Leica SL3, μαζί με το καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται, επιτρέπει την άμεση σύνδεση με τα προϊόντα της Apple.

Η νέα μπαταρία BP-SCL6, με χωρητικότητα 2.200 mAh, προσφέρει αυτονομία 1350 λήψεων. Η εταιρεία πουλάει και ένα νέο διπλό φορτιστή επιτρέπει την ταυτόχρονη και ταχύτερη φόρτιση δύο μπαταριών. Ο διπλός φορτιστής και η πρόσθετη μπαταρία διατίθενται μεμονωμένα ή ως σετ.

Επιπλέον, τα αξεσουάρ του SL-System περιλαμβάνουν τώρα μια νέα χειρολαβή και έναν μετασχηματιστή DC για να διασφαλιστεί η συνεχής τροφοδοσία μέσω USB-C. Έχουμε και νέο ιμάντα μεταφοράς και ένα ανθεκτικό λουρί καρπού.

Η λιανική τιμή της Leica SL3 είναι στα 6.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica Leica SL3

Πηγή:

Leica
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!