Ταινία μικρού μήκους γυρίστηκε με iPhone και κινηματογραφικούς φακούς. Δείτε το αποτέλεσμα!

Ο σκηνοθέτης Stanislav Kapralov γύρισε ταινία μικρού μήκους με iPhone χρησιμοποιώντας αναμορφικούς κινηματογραφικούς φακούς.

Και όμως, η παραπάνω ταινία μικρού μήκους με τίτλο “O2” του σκηνοθέτη Stanislav Kapralov γυρίστηκε μόνο με iPhones χρησιμοποιώντας ορισμένους κινηματογραφικούς αναμορφικούς φακούς! Ο Stanislav Kapralov και ο κινηματογραφιστής Eugene Usanov από την Evotime Films χρησιμοποίησαν τον ειδικό αντάπτορα Beastgrip DOF Adapter που δημιουργήθηκε από τον Vadym Chalenko (ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Beastgrip). Αυτός ο αντάπτορας επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να προσαρμόζουν επαγγελματικούς κινηματογραφικούς φακούς σε ένα iPhone. Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία μοντέλα iPhone μπορούν και καταγράφουν σε format Apple ProRes Log κάτι που δίνει τεράστια ευελιξία στους κινηματογραφιστές κατά την επεξεργασία του υλικού.

Η ταινία μικρού μήκους “O2” γυρίστηκε χρησιμοποιώντας αναμορφικούς φακούς της σειράς Atlas Mercury, οι οποίοι είναι φακοί με PL mount και χρησιμοποιούνται σε πανάκριβες επαγγελματικές κινηματογραφικές κάμερες. Μη νομίζετε όμως ότι οι εν λόγω φακοί είναι φθηνοί. Κοστίζουν περίπου 8.000 δολάρια ο ένας καθότι προορίζονται για επαγγελματικές παραγωγές. Για να ολοκληρωθεί το σύστημα κινηματογράφησης με iPhone υπήρξε η συνδρομή της εταιρίας Old Fast Glass η οποία κατασκεύασε ειδικό σύστημα προσαρμογής (camera rig) για το iPhone. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beastgrip Vadym Chalenko δήλωσε το εξής:

Αυτός ο προσαρμογέας είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της κινηματογραφικής παραγωγής ταινιών. Είναι ακόμα μια πρώτη προσέγγιση κατασκευαστικά, αλλά μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς του ενσωματωμένου φακού του iPhone. Χρησιμοποιήσαμε κινηματογραφικούς φακούς υψηλής ποιότητας, δίνοντας στην ταινία μια εμφάνιση παρόμοια με αυτή που θα βλέπατε με τις παραδοσιακές κάμερες.

Σχετικά με το πραγματικά απίστευτο αποτέλεσμα της ταινίας ο σκηνοθέτης Stanislav Kapralov δήλωσε το εξής:

Ήθελα το O2 να έχει μια αληθινή κινηματογραφική αίσθηση. Σαν σκηνοθέτης ήμουν ενθουσιασμένος που είδα τα αποτελέσματα που πετύχαμε χρησιμοποιώντας φακούς Atlas με αυτόν τον νέο αντάπτορα DOF. Επιπλέον, τα AI εργαλεία μας επέτρεψαν να προσθέσουμε οπτικά εφέ (VFX) με πολύ χαμηλό κόστος. Αν και είναι στα πρώτα της στάδια, πιστεύω ότι η τελική εμφάνιση της ταινίας μιλάει από μόνη της.

Ο κινηματογραφιστής Eugene Usanov αρχικά είχε τις ανησυχίες του για το δυναμικό εύρος του iPhone και την απόδοση του σε χαμηλό φωτισμό. Ωστόσο, το υλικό που τράβηξαν σε format Apple ProRes Log ξεπέρασε τις προσδοκίες του και πράγματι η ταινία μοιάζει σαν να έχει γυριστεί με επαγγελματική κινηματογραφική κάμερα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Stanislav Kapralov με τίτλο “O2” εδώ.


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

Σπανουδάκης Γιώργος

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!