Με το Gemini μπορείς πλέον να μετατρέπεις τις φωτογραφίες σου σε βίντεο!
Η Google προσθέτει στο Gemini τη δυνατότητα μετατροπής φωτογραφιών σε βίντεο με ήχο, αξιοποιώντας το ισχυρό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Veo 3.
Η λειτουργία είναι διαθέσιμη από σήμερα για τους συνδρομητές των πακέτων Google AI Pro και Ultra, σε επιλεγμένες χώρες.
Από φωτογραφία… σε κινούμενη εικόνα με ήχο
Για να δημιουργήσεις ένα βίντεο μέχρι 8 δευτερόλεπτα, από φωτογραφία, αρκεί να επιλέξεις “Videos” από το μενού εργαλείων στην εφαρμογή Gemini και να ανεβάσεις τη φωτογραφία σου. Στη συνέχεια, περιγράφεις τη σκηνή και τυχόν ηχητικές λεπτομέρειες. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το Gemini δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Μπορείς να πειραματιστείς με καθημερινά αντικείμενα, να προσθέσεις κίνηση σε σκηνές από τη φύση ή ακόμα και να ζωντανέψεις τις δικές σου ζωγραφιές. Το τελικό βίντεο μπορεί να κατέβει ή να κοινοποιηθεί απευθείας.
Πάνω από 40 εκατομμύρια βίντεο σε 7 εβδομάδες
Το Veo 3, που ανακοινώθηκε τον Μάιο, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πάνω από 40 εκατομμυρίων βίντεο μέσω του Gemini και της πλατφόρμας Flow, με χρήστες να δημιουργούν από μοντέρνες εκδοχές παραμυθιών μέχρι ASMR με… λάβα!
Η λειτουργία “photo-to-video” είναι ήδη διαθέσιμη στην εφαρμογή Gemini στη διεύθυνση gemini.google.com, καθώς και στην AI πλατφόρμα δημιουργίας ταινιών Flow της Google.
Έμφαση στην ασφάλεια και την υπευθυνότητα
Όλα τα παραγόμενα βίντεο περιλαμβάνουν ορατό υδατογράφημα για τη δήλωση της προέλευσής τους μέσω AI, αλλά και αόρατο ψηφιακό υδατογράφημα SynthID, για ενίσχυση της διαφάνειας.
Η Google εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ασφάλειας, ελέγχους, αξιολογήσεις και συνεχή ανατροφοδότηση από χρήστες, με στόχο την αποτροπή κάθε κακόβουλης χρήσης και την προστασία από ακατάλληλο περιεχόμενο.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Η Lexar Ανακοινώνει 2TB Χωρητικότητα για τις CFexpress™ 4.0 Type A Κάρτες GOLD και SILVER

- Ο νέος φακός Meike 85mm f/1.8 SE II για E, L και Z Mount έχει τιμή πρόκληση!

- H Insta360 παρουσιάζει τέσσερα νέα premium videography bundles για δημιουργούς

- HIPA Awards 2025: Ο Ιταλός Gianluca Gianferrari κερδίζει το Grand Prize των 200.000 δολαρίων, με συγκλονιστική εικόνα της Αίτνας

- Η Hasselblad διαθέτει το firmware 4.2.0 για τις X2D 100C και CFV 100C

- Το νέο ARRI Film Lab plugin δίνει στις ψηφιακές εικόνες την ψυχή του φιλμ


















