Η έκθεση «Frida Kahlo – Her Photos» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την έκθεση «Frida Kahlo – Her Photos», από τις 3 Οκτωβρίου 2025 έως τις 4 Ιανουαρίου 2026.

Εικόνα άρθρου: Lola Álvarez Bravo, Η Frida Kahlo με σκύλο σολοϊτσκουίντλι, στο Μπλε Σπίτι, περ. 1944.Αρχείο Diego Rivera & Frida Kahlo. Bank of Mexico, Καταπίστευμα των μουσείων Diego Rivera & Frida Kahlo

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

3 Οκτωβρίου 2025 – 4 Ιανουαρίου 2026

Η Frida Kahlo «έρχεται» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, από τις 3 Οκτωβρίου 2025 έως τις 4 Ιανουαρίου 2026, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επόμενο προορισμό στη λίστα των είκοσι και πλέον πόλεων που έχει παρουσιαστεί η έκθεση «Frida KahloHer Photos» διεθνώς.

Στην έκθεση αποκαλύπτονται μέσα από 241 αδημοσίευτες φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιόδους και πρόσωπα στη ζωή της Frida Kahlo, πτυχές του προσωπικού κόσμου της διεθνώς αναγνωρισμένης καλλιτέχνιδας από το Μεξικό και γίνεται γνωστή μια νέα προοπτική στην ταραχώδη ζωή μιας από τις πιο μυστηριώδεις και εμβληματικές μορφές της λατινοαμερικανικής τέχνης.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτό για το κοινό 10:00-14:00, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα αρχείο – Μια κρυμμένη συλλογή

Παρά τη σημασία της φωτογραφίας για τη Frida Kahlo, ένα μεγάλο μέρος της συλλογής φωτογραφιών της παρέμεινε κρυμμένο από το κοινό για αρκετές δεκαετίες. Όταν η ίδια πέθανε, το 1954, ο σύζυγός της Diego Rivera δώρισε το σπίτι τους -γνωστό ως Casa Azul (Μπλε Σπίτι), στην Πόλη του Μεξικό- στον μεξικανικό λαό, ώστε να το μετατρέψουν σε μουσείο για τη ζωή και το έργο της. Αυτή ήταν η αρχή αυτού που σήμερα είναι το Μουσείο Frida Kahlo, ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στον κόσμο.

Guillermo Kahlo, Frida Kahlo, 1932
Αρχείο Diego Rivera & Frida Kahlo. Bank of Mexico, Καταπίστευμα των μουσείων Diego Rivera & Frida Kahlo

Παρόλο που ο Diego Rivera έδωσε τα έργα τέχνης και τα αντικείμενα της Frida Kahlo στο μουσείο, ζήτησε ένα μέρος τους να μείνει μακριά από τα περίεργα μάτια των ανθρώπων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτό το προσωπικό αρχείο, το οποίο περιελάμβανε περισσότερες από 6000 φωτογραφίες, μερικά σχέδια, γράμματα, φάρμακα και ρούχα, παρέμεινε κλειστό για πέντε ολόκληρες δεκαετίες, κλειδωμένο σε ένα μπάνιο στην Casa Azul, αποκτώντας μια σχεδόν μυθική αύρα.

Το συγκεκριμένο αρχείο αποκαλύφθηκε μόλις το 2003. Ένα επιλεγμένο μέρος των νεοαποκτηθέντων φωτογραφιών μετατράπηκε στην έκθεση με τίτλο «Frida Kahlo – Her Photos» που πρόκειται να παρουσιαστεί και στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του Μουσείου Frida Kahlo και του Μουσείου Diego Rivera-Anahuacalli

Επιμέλεια: Pablo Ortiz Monasterio


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

pttlgr team

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!