Καναδός φωτογράφος σκοτώνεται στην Συρία


Καναδός φωτογράφος σκοτώνεται στην Συρία

Ο Καναδός Ali Mustafa, 29 ετών, σκοτώθηκε την Κυριακή κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης του Χαλεπίου (της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας) από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο φωτογράφος σκοτώθηκε μαζί με άλλα άτομα (δημοσιογράφους και πυροσβέστες) καθώς ερευνούσαν μέρος το οποίο μόλις είχε χτυπηθεί από βόμβα. Από ότι φαίνεται το σημείο χτυπήθηκε ξανά από βόμβα χωρίς οι παρευρισκόμενοι να προλάβουν να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το Associated Press η ετεροθαλής αδερφή του φωτογράφου Justina Rosa Botelho, επιβεβαίωσε τον θάνατο του αδερφού της από φωτογραφία του πτώματος που της στάλθηκε από ακτιβιστές στην περιοχή. Η οικογένεια του δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στην Συρία καθώς η τελευταία επαφή μαζί του έγινε όταν ήταν στην Τουρκία. Τα νέα έφτασαν στον Καναδά όταν συλλυπητήρια άρχισαν να γεμίζουν την Facebook σελίδα του Mustafa.

Η αδερφή του δήλωσε στο Associated Press: “Ήθελε απλά ο κόσμος να γνωρίζει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα τα φοβερά πράγματα που γινόταν εκεί. Ήταν παθιασμένος για να ενημερώσει τον κόσμο”.

Ο Ali Mustafa είχε γεννηθεί στο Τορόντο από μετανάστες γονείς Πακιστανικής και Πορτογαλικής υπηκοότητας. Εργαζόταν ως freelance φωτογράφος και φωτογραφίες του είχαν δημοσιευτεί μέσω των The Guardian, The Times και Radio Free Europe.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Ali Mustafa Killed in Action

Πηγή:

Time
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!