Δείτε την μεγαλύτερη πανοραμική εικόνα του Γαλαξία μας

Χρειάστηκε περίπου 10 χρόνια για να δημιουργηθεί στα πλαίσια του project “Galactic Legacy Infrared Mid-Plane Survey Extraordinaire“, εν συντομία GLIMPSE360. Η τελική εικόνα αποτελείται (κρατηθείτε) από 2.5 εκατομμύρια φωτογραφίες τις οποίες τράβηξε το Spitzer Space Telescope της NASA.
Αν και η εικόνα απεικονίζει περισσότερα από τα μισά άστρα του Γαλαξία μας και πάνω από το 90% των περιοχών του στις οποίες άστρα δημιουργούνται, καλύπτει μόνο το 3% του ουρανού που βλέπουμε.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην τεράστια πανοραμική εικόνα 360 μοιρών μέσω των viewers Microsoft WorldWide Telescope και CDS Aladin Lite ή να την κατεβάσετε στον Η/Υ σε τμήματα, συνολικού μεγέθους περίπου 6.5GB, από εδώ.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!