Οι φωτογράφοι κατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο πτηνά που βρίσκονται υπό προστασία


Οι φωτογράφοι κατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο πτηνά που βρίσκονται υπό προστασία

Φαίνεται όμως ότι ανάμεσα μας υπάρχουν και αυτοί που δεν σκέπτονται τις συνέπειες των πράξεων τους και στον βωμό ενός καλού καρέ μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ζώα που προστατεύονται.

Σύμφωνα με το περιοδικό Amateur Photographer το National Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί τους φωτογράφους ότι χρησιμοποιούν την αναπαραγωγή ήχων πτηνών μέσω συσκευών, όπως τα smartphones, για να τα προσελκύσουν, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο πουλιά που είναι υπό προστασία, όπως το Dartford Warbler (Sylvia undata).

Έχουμε ξανά αναφέρει στο παρελθόν για περιπτώσεις φωτογράφων που παραβίασαν νόμους σχετικά με την προστασία πτηνών για μερικά κλικ, αλλά ίσως πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν μερικοί ηθικοί κανόνες που πρέπει να τηρούμε για την ασφάλεια των άγριων ζώων που αγαπάμε να φωτογραφίζουμε (και φυσικά και για την δική μας ασφάλεια).

Εκτός της αναπαραγωγής ήχων πτηνών μέσω συσκευών, πρόβλημα δημιουργείται και με την χρήση δολώματος για να παρασυρθεί το ζώο που θέλουμε και να πλησιάσει στο σημείο που μας βολεύει.

Καλό είναι να σκεπτόμαστε αν οι πράξεις μας δημιουργούν προβλήματα και αν έχουμε αμφιβολίες να ρωτάμε τους αρμόδιους φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!