Πως μία φωτογραφία μωρού ρεζίλεψε τους ναζί

Αυτό που οι ναζί δεν μάθανε ποτέ είναι ότι η Hessy Levinsons Taft ήταν Εβραία.

Την φωτογραφία δημιούργησε ο γνωστός φωτογράφος με έδρα το Βερολίνο Hans Ballin, το 1935. Εν αγνοία των γονέων της μικρής Hessy, Jacob και Pauline Levinsons, ο φωτογράφος έστειλε την φωτογραφία σε ένα διαγωνισμό, ο οποίος είχε ως σκοπό να αναδείξει το τέλειο μωρό που αντιπροσωπεύει την άρια φυλή, βάση της φιλοσοφίας των ναζί.
Η φωτογραφία κέρδισε τον διαγωνισμό και σύντομα βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού “Sonne ins Hause”, ένα προπαγανδιστικό περιοδικό των ναζί για την οικογένεια.
Όταν οι γονείς του μωρού είδαν την φωτογραφία του παιδιού τους σε ένα ναζιστικό περιοδικό έπαθαν σοκ και απευθύνθηκαν στον φωτογράφο για να μάθουν τι έγινε.
Εκείνος τους απάντησε ότι έστειλε την φωτογραφία στον διαγωνισμό γιατί ήθελε να ρεζιλέψει τους ναζί. Και φυσικά τα κατάφερε.

Η οικογένεια τελικά κατέληξε μετά από πολλές περιπέτειες στις Η.Π.Α.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
STAYROYLA
11 χρόνια πριν

τελειο αθρο

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!