Canon EOS 6D. Αυτή είναι η μικρή, φτηνή Full Frame μηχανή της Canon!


Canon EOS 6D.  Αυτή είναι η μικρή, φτηνή Full Frame μηχανή της Canon!

Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε.  Μία νέα εποχή αρχίζει σήμερα.  Η Canon απαντάει στην Nikon και μας παρουσιάζει και επίσημα την νέα μικρή και φτηνή Full Frame μηχανή της.  Πλέον το Full Frame παύει να είναι προνόμιο των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών με μεγάλη οικονομική άνεση.  Τι μας περιμένει στο μέλλον?  Κανείς δεν ξέρει.  Φαντάζομαι μηχανές με αισθητήρες μεγαλύτερους από Full Frame!  Άλλα αρκετά με τις φιλοσοφίες μου.  Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της νέας Canon EOS 6D, επαναλαμβάνω της πρώτης μικρής σε μέγεθος, φτηνής Full Frame μηχανής της Canon.
Καταρχήν μιλάμε για μια DSLR μηχανή στο μέγεθος της 60D με αισθητήρα full-frame CMOS των 20.2 Megapixels και επεξεργαστή εικόνας τεχνολογίας Digic 5+.  Το ISO είναι ρυθμιζόμενο από 100 μέχρι 25600 με τα γνωστά πολύ καλά αποτελέσματα που χαρακτηρίζουν την σειρά EOS και η ταχύτητα της είναι 4,5 καρέ το δευτερόλεπτο.  Το σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων, μπορεί να λειτουργήσει και στις χειρότερες φωτιστικές συνθήκες και μάλιστα η Canon ισχυρίζεται ότι σε αυτό τον τομέα είναι το καλύτερο  που έχει δημιουργήσει.  Η οθόνη των 3.2″ είναι ανάλυσης 1,040,000 dots και τεχνολογίας Clear View II TFT LCD ενώ το οφθαλμοσκόπιο καλύπτει δυστυχώς μόνο το 97% του κάδρου μας.  Η λήψη του video είναι Full HD 1920 x 1080 στα 29.97fps. Χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με την 5D markII, LP-E6 και δέχεται κάρτες SD.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συστήματος EOS και σε αυτό το επίπεδο η 6D έχει ενσωματωμένο WiFi και GPS.  Αυτό σημαίνει άμεσο upload εικόνων στο διαδίκτυο και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και άμεσος και εύκολος προσδιορισμός της γεωγραφικής τοποθεσίας στην οποία τραβήξαμε την κάθε φωτογραφία μας.
Η μηχανή αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες και η τιμή της λογικά θα κυμαίνεται μεταξύ 1600,00€ και 2000,00€.  Το Battery Grip της, BG-E13, αναμένεται να είναι σύντομα και αυτό διαθέσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon EOS 6D
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!