Canon ME20F-SH, ανακοινώθηκε νέα κάμερα με ISO που “πάει” πάνω από 4.000.000


Canon ME20F-SH, ανακοινώθηκε νέα κάμερα με ISO που “πάει” πάνω από 4.000.000

Η Canon ME20F-SH καταγράφει έγχρωμο Full HD video 1080p/1080i/720p και έχει ISO που μπορεί να ανέβει πάνω από (κρατηθείτε!) τα 4.000.0000 και δυναμικό εύρος 12 stops.

Χτισμένη γύρω από αισθητήρα Full Frame 35mm, CMOS, των 2.26 megapixels και τον επεξεργαστή DIGIC DV4, η νέα κάμερα καταγράφει εικόνα σε συνθήκες σχεδόν απόλυτου σκοταδιού με λιγότερο από 0.0005 lux.

Το σώμα της είναι σε σχήμα κύβου και δέχεται φακούς EF, ενώ το υλικό καταγράφεται σε εξωτερικό καταγραφέα (π.χ. Atomos). Επιπλέον έχει ενσωματωμένο ND και IR φίλτρο και μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση. Φυσικά διαθέτει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά, υποδοχή HDMI (για χρήση εξωτερικής οθόνης), θύρα GENLOCK, θύρα 3G/HD-SDI και υποδοχή για microSD (για αναβάθμιση Firmware).

H Canon ME20F-SH έχει διαστάσεις 10.2 x 11.6 x 11.3 εκατοστά (Π x Y x B) και ζυγίζει μόλις 1.1 κιλό.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο στην τιμή των 30.000 δολαρίων.

Canon ME20F-SH-1

Canon ME20F-SH

Canon ME20F-SH-3

Canon ME20F-SH-4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Να υποθέσω ότι θα φέρει επανάσταση, ειδικά στις νυχτερινές λήψεις άγριας ζωής με αστρικό φωτισμό.
    Ο αισθητήρας φαντάζομαι ότι λόγω μικρής ανάλυσης και μεγάλων pixel, έχει αυτήν την εξωτική απόδοση την νύχτα, όμως τι ποιότητα βίντεο δίνει με ημερήσιο φωτισμό;
    Επίσης το βίντεο παραμένει έγχρωμο και στα ISO 4.000.000; Γιατί σε παραγωγές του BBC με νυχτερινά πλάνα, είναι μονοχρωματική η εικόνα που βλέπουμε. Μάλιστα τελευταία είναι κάπως καφετί σε αντίθεση με αυτό το πράσινο παλαιότερα που ήταν λίγο εξωγήινο…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!