Παρουσιάστηκε επίσημα η Nikon D5200


Παρουσιάστηκε επίσημα η Nikon D5200

Η ανανέωση του Line-up της Nikon επισήμως έλαβε τέλος με την κυκλοφορία της αντικαταστάτριας της Nikon D5100, της D5200.  Το 2013 θα βρει την Nikon με όλο τον στόλο της ανανεωμένο, εκτός από την ήμι-επαγγελματική DX μηχανή της, D300s, για την οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει κάτι ή η Nikon δεν θα κάνει κάποια κίνηση.

Στο Αμστερνταμ, λοιπόν, η D5200 παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα.  Η νέα DSLR της ιαπωνικής εταιρείας έχει αισθητήρα 24.1 megapixel (6000×4000), τεχνολογίας DX-format CMOS και τον νέο επεξεργαστή EXPEED 3.  Η ρύθμιση του ISO γίνεται από 100 μέχρι 6400 με δυνατότητα επέκτασης στα 25600, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η μέγιστη ταχύτητα λήψης είναι τα 5 καρέ το δευτερόλεπτο, εξασφαλίζοντας μας το πάγωμα και των πιο γρήγορων αντικειμένων.  Στα συστήματα αυτόματης εστίασης (39 σημεία) και φωτομέτρησης (2,016-pixel RGB αισθητήρας) η βελτίωση είναι σημαντική, αφού η D5200 τα δανείζεται από την πιο μεγάλη αδερφή της, D7000.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της D5200 παραμένει η μεταβλητής γωνίας οθόνη 3″, ανάλυσης 921,000 dots, η οποία είναι ιδανική για την λήψη video ή φωτογραφιών από δύσκολα σημεία.  Φυσικά καταγράφει video Full HD, 1920×1080 στα 60/50 fps με εσωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο.

Η μηχανή είναι συμβατή με την μονάδα GPS της Nikon, GP-1 (για καταγραφή της θέσης κάθε φωτογραφίας) και με τον ασύρματο πομπό WR-T10, για άμεση σύνδεση με έξυπνες συσκευές (smartphones, tablets με λειτουργικό iOS και Android χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Wireless Mobile Utility) και απομακρυσμένο έλεγχο των ρυθμίσεων της και της λήψης.

Η τιμή και διαθεσιμότητα της αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες εβδομάδες.  Κάνοντας μία προσπάθεια να μαντέψουμε, λογικά θα κοστίζει κοντά στα 800,00€ με τον φακό 18-55 VR και ίσως να είναι διαθέσιμη μέσα στα Χριστούγεννα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!