Billy the Kid: Βρέθηκε σπάνια φωτογραφία του, αξίας 5.000.000 δολαρίων


Billy the Kid: Βρέθηκε σπάνια φωτογραφία του, αξίας 5.000.000 δολαρίων

Μία φωτογραφία του Billy the Kid βρέθηκε στο Φρέσνο της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, η αξία της οποίας υπολογίζετε στα 5.000.000 δολάρια.

Η φωτογραφία βρέθηκε σε παλιατζίδικο το 2010 από τον συλλέκτη Randy Guijarro, ο οποίος την αγόρασε στην τιμή των 2 δολαρίων.

Ένα χρόνο κράτησε η έρευνα της εταιρείας Americana Kagin (με εξειδίκευση στην εποχή της άγριας δύσης), μέσω της οποία πιστοποιήθηκε ότι στην εν λόγω φωτογραφία απεικονίζονται ο Billy the Kid και μέλη από τη συμμορία του, τους Regulators.

Η φωτογραφία υπολογίζεται ότι έχει τραβηχτεί το καλοκαίρι του 1878 στο Chaves County, στο Νέο Μεξικό, μετά από ένα γάμο και δείχνει τον Billy the Kid με την παρέα του να παίζουν κροκέ.

Ο Billy the Kid φοράει ένα πουλόβερ και ένα καπέλο το οποίο μοιάζει πολύ με το καπέλο που φοράει σε φωτογραφία του, η οποία πωλήθηκε το 2011 στην τιμή των 2.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν τελικά η αξία της φωτογραφίας πιάσει τα 5.000.000 δολάρια θα αποτελεί μία από τις πιο ακριβές φωτογραφίες στην ιστορία (δείτε τη λίστα με τις πιο ακριβο-πουλημένες φωτογραφίες στην ιστορία εδώ).

billythekid1

Ο Billy the Kid (αριστερά) ύστερα από μεγέθυνση της φωτογραφίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Billy the Kid

Πηγή:

The Guardian
author
Στράτος Καπετανάς

Ο Στράτος Καπετανάς είναι λάτρης της φωτογραφίας και του βίντεο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία από μικρή ηλικία. Αγαπημένο του είδος είναι να φωτογραφίζει τοπία, φύση, πορτραίτα άλλα και ζώα.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!