Φωτογράφος εντόμων μηνύει εταιρεία έναντι $2.7 εκατομμυρίων


Φωτογράφος εντόμων μηνύει εταιρεία έναντι $2.7 εκατομμυρίων

About PhotoNews: PhotoNews is your trusted source for up-to-date news coverage and reporting. Όλα τα νέα για φωτογραφία, βίντεο και δημιουργία περιεχομένου! We provide reliable, well-researched news content to keep you informed and help you make better decisions. This content focuses on Φωτογράφος εντόμων μηνύει εταιρεία έναντι $2.7 εκατομμυρίων and related topics.

Ένας φωτογράφος εντόμων κατέθεσε αγωγή για παράβαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ύψους 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον εταιρείας απεντομώσεων.

Ο διάσημος φωτογράφος κατηγορεί τους υπεύθυνους της επιχείρησης ότι χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες του στην επαγγελματική τους ιστοσελίδα χωρίς να λάβουν σχετική άδεια.

Ο Alex Wild είναι ο επιμελητής της εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας-Ώστιν και τις φωτογραφίες του μπορούμε να τις δούμε σε διάφορα μέρη από ιδρύματα ή και περιοδικά όπως το National Geographic. Γενικά, επιτρέπει τη δωρεάν χρήση τους ή έναντι μικρής αμοιβής για τις ανάγκες των σχολικών ιδρυμάτων ή μη κερδοσκοπικών οργανισμών αλλά όχι και από επικερδείς επιχειρήσεις.

Ξένη πηγή αναφέρει ότι ο φωτογράφος εντόμων υπέβαλε αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον της Innova Supply.

Φωτογράφος εντόμων

Σύμφωνα με τον φωτογράφο η εταιρεία έχει ειδοποιηθεί -μέσω του δικηγόρου του- να κατεβάσει το υλικό που είχε αναρτήσει στο site της χωρίς άδεια. Όταν οι άνθρωποι της Innova Supply αγνόησαν την επιστολή του εκείνος έστειλε μία δεύτερη.

Ο CEO της εταιρείας απάντησε τελικά ότι ένας υπάλληλος αυτοβούλως είχε χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες και ότι θα επιληφθεί ο ίδιος του θέματος. Αλλά όπως φαίνεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας όχι μόνο δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια να κατέβουν οι παράνομες φωτογραφίες αλλά ύστερα από κάποιους μήνες ο αριθμός των φωτογραφιών του Alex Wild στο site αυξήθηκε από 10 σε 18.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο Alex Wild υπέβαλε μήνυση στην εταιρεία απεντομώσεων, η οποία καλείται να αποζημιώσει το φωτογράφο και για τις 18 φωτογραφίες που βρέθηκαν στο site της παράνομα έναντι $2,700,000 συνολικά.

Αυτό συμβαίνει όταν αγνοείς παρατεταμένες προειδοποιήσεις.

What can I find on PhotoNews?

PhotoNews offers comprehensive news coverage with regular updates, detailed analysis, and news-related content to keep you informed.

How often is the content updated?

We regularly update our news content to ensure you have access to the latest and most accurate information available in the industry.

Why choose PhotoNews for news?

PhotoNews is committed to providing reliable, well-researched news content from experienced contributors and trusted sources.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.