Instagram: Οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν όλα τα δεδομένα τους στον υπολογιστή τους


Instagram: Οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν όλα τα δεδομένα τους στον υπολογιστή τους

Το Instagram είχε αποκαλύψει ότι σκοπεύει να προχωρήσει στη διάθεση ενός νέου εργαλείου που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν back up των δεδομένων τους.

Με κάποιο τρόπο έπρεπε και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου περί ιδιωτικότητας του GDPR (General Data Protection Regulation), που απαιτεί από τους οργανισμούς να δίνουν το δικαίωμα στους χρήστες να κατεβάζουν τα δεδομένα τους.

Το νέο εργαλείο είναι πλέον διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Instagram και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε.

O χρήστης μπορεί μέσα από το μενού Privacy and Security της εφαρμογής, το email και τον κωδικό πρόσβασης του να ζητήσει αντίγραφο από την υπηρεσία για οτιδήποτε έχει μοιραστεί στο Instagram με τους φίλους τους. H εφαρμογή θα αποστείλει στο email του ένα σύνδεσμο με το αρχείο που θα περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα του χρήστη, φωτογραφίες, σχόλια, πληροφορίες προφίλ και άλλα. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από ώρες έως μερικά λεπτά (η σελίδα αναφέρει ότι μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες). Προφανώς η χρονική διάρκεια έχει να κάνει με τον όγκο των δεδομένων.

Όλες οι φωτογραφίες και τα video κατεβαίνουν σε ένα αρχείο zip, κατηγοριοποιημένα σε φακέλους ανά μήνα. Σχόλια, μηνύματα, ρυθμίσεις, κ.λπ. κατεβαίνουν σε αρχείο τύπου JavaScript Object Notation (json).

Μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό σας από το λογαριασμό σας στο Instagram, από το περιβάλλον ενός Η/Υ, από εδώ.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν το αντίγραφο και στη mobile συσκευή τους μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να φροντίσετε να έχετε τον ανάλογο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram Software Updates

Πηγή:

Dpreview
author
Βασίλης Δημάκης

Eίμαι ο Βασίλης ο Δημάκης και ασχολούμαι με τη φωτογραφία από το μακρινό 2002. Επαγγελματικά ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός φωτογράφου από το 2005 και από το 2010 έχω τη δικιά μου επιχείρηση. Στο επαγγελματικό κομμάτι ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με φωτογράφιση εκδηλώσεων και όχι μόνο αλλά στον ελεύθερο μου χρόνο δραπετεύω στη φύση για φωτογραφίες τοπίου, φύσης και άγριας ζωής.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!