Fujifilm FinePix HS50EXR και HS35EXR high-end superzooms


Fujifilm FinePix HS50EXR και HS35EXR high-end superzooms

Στην κατηγορία των superzoom μηχανών η Fujifilm μας παρουσίασε δύο νέες μηχανές, τις FinePix HS50EXR και HS35EXR.

Η FinePix HS50EXR είναι μία superzoom μηχανή με νέο αισθητήρα EXR CMOS II (16 megapixels), επεξεργαστή EXR Processor II και φακό FUJINON με 42x οπτικό ζουμ (24-1000mm, F2.8 – F5.6).  Ο φακός FUJINON αποτελείται από 17 οπτικά στοιχεία, 15 από τα οποία έχουν ειδική επίστρωση EBC για να μειώνουν τις αντανακλάσεις και το φαινόμενο ghosting.  Η ύπαρξη οπτικού σταθεροποιητή σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα κλείστρου στα 11 καρέ το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση, μας επιτρέπει το πάγωμα θεμάτων που κινούνται με υψηλή ταχύτητα.  Η  HS50EXR καταγράφει video Full HD (1920×1080) στα 60 fps, με λειτουργία συνεχούς αυτόματης εστίασης και στερεοφωνικό ήχο. Η 3″ LCD οθόνη της (ανάλυσης 920.000 dots), βγαίνει στο πλάι και μαζί με το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο υψηλής ανάλυσης 920.000 dots, μας επιτρέπουν να δημιουργούμε και να βλέπουμε τις εικόνες μας ακόμα και σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες.

Δημιουργικά  η HS50EXR μας παρέχει την δυνατότητα να φωτογραφίζουμε σε αρχείο RAW και να κάνουμε χρήση των εξής εφέ:  Film Simulation Modes (αναπαράσταση της απόδοσης των διάσημων φιλμ της Fujifilm Velvia, PROVIA, ASTIA), Pop Colour (ενίσχυση χρωμάτων και κοντράστ), Toy Camera, Miniature, Dynamic Tone,  Partial Colour (διατηρεί ένα χρώμα και μετατρέπει την υπόλοιπη εικόνα Α/Μ), High Key, Low Key, Soft Focus, Multiple Exposure.
Η μηχανή της Fujifilm τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου, αυτονομίας 500 λήψεων και έχει hotshoe για την τοποθέτηση εξωτερικού flash.
Η FinePix HS50EXR αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο με τιμή που θα κυμαίνεται στα 400-450,00€.

H FinePix HS35EXR είναι η μικρή αδερφή της HS50EXR.  Η σημαντική διαφορά είναι το οπτικό ζουμ, το οποίο είναι 30x (24-720mm) με F/2.8-5.6.  Άλλες διαφορές είναι η καταγραφή video σε Full HD αλλά στα 30 fps και η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης των 3″ στα 460,000 dots.
H FinePix HS35EXR αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο με τιμή στα 300-350,00€.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm FinePix HS50EXR
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!