Acronis Cyber Protection Developers Conference στη Βουλγαρία με θέμα την ασφάλεια δεδομένων στον κυβερνοχώρο


Acronis Cyber Protection Developers Conference στη Βουλγαρία με θέμα την ασφάλεια δεδομένων στον κυβερνοχώρο

Την εβδομάδα που μας πέρασε, στις 30 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική διάσκεψη στη Σόφια της Βουλγαρίας, το Acronis Cyber Protection Developers Conference.

Την Acronis την γνωρίζουμε πολύ καλά από το κορυφαίο λογισμικό της για την δημιουργία back up δεδομένων σε Η/Υ, Acronis True Image (στο pttlgr το χρησιμοποιούμε ήδη εδώ και ένα χρόνο) και η παρουσία μας στη Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας μας έφερε σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους πίσω από την δημιουργία του, αλλά και στο επίκεντρο των πανευρωπαϊκών συζητήσεων για τους προβληματισμούς και τις λύσεις σε σχέση με την ασφάλεια των δεδομένων στον κυβερνοχώρο.

Η Acronis, μία εταιρεία που ξεκίνησε από τη Σιγκαπούρη, είναι αυτή τη στιγμή ο παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία δεδομένων και την υβριδική αποθήκευση σε cloud, cyber protection και hybrid cloud storage.

Η διάσκεψη έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, ενώ κατά τη διάρκεια της παρακολουθήσαμε παγκοσμίου φήμης ομιλητές από σημαντικές εταιρείες όπως οι Acronis, Google, Microsoft, NGINX, VMware, MariaDB, LogSentinel και ETH Zurich.

Το επίκεντρο της διάσκεψης ήταν η προστασία του κυβερνοχώρου, μια καινοτόμος προσέγγιση που διασφαλίζει την ασφάλεια, την προσβασιμότητα, την ιδιωτικότητα, την αυθεντικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων, το λεγόμενο SAPAS (Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity, Security). Εξετάστηκαν οι καλύτερες πρακτικές, με την παρουσίαση πρακτικών παραδειγμάτων για τη διασφάλιση της εύκολης, αποτελεσματικής και ασφαλούς προστασίας δεδομένων, εφαρμογών και συστημάτων στον σύγχρονο κόσμο.

Επιπλέον η Acronis παρουσίασε ένα νέο προϊόν, το Acronis SDI Appliance, μία ready-to-use λύση για cyber protection, η οποία αποτελείται από hardware και software μαζί, για πιο εύκολη εγκατάσταση και χρήση.

Οι ομιλητές της διάσκεψης ήταν οι:
• Michael “Monty” Widenius, MariaDB Foundation
• Igor Sysoev, NGINX
• Orlin Vasilev, VMware
• Dmitry Soshnikov, Microsoft
• Bertrand Meyer, Eiffel programming language
• Oleg Ishanov, Acronis
• Minko Gechev, Google
• Bozhidar Bozhanov, LogSentinel

Κατά την έναρξη της διάσκεψης ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, κ.Serguei “SB” Beloussov μίλησε για το όραμα της προστασίας των δεδομένων στον κυβερνοχώρο στο μέλλον αλλά και για την επένδυση της εταιρείας στην νέα γενιά προγραμματιστών.

“Η ενδυνάμωση των προγραμματιστών λογισμικού με νέες δεξιότητες μέσω άμεσης πρόσβασης σε σπουδαία μυαλά είναι ο πυρήνας αυτού που κάνουμε στην Acronis”, δήλωσε ο κ. Beloussov. “Η Βουλγαρία χρειάζεται σπουδαίους μηχανικούς για να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες και να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για προστασία του κυβερνοχώρου. Η Acronis άνοιξε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Σόφια πέρυσι και αυτό το συνέδριο είναι η συμβολή μας στην τοπική κοινότητα”.

Η διάσκεψη προγραμματιστών της Acronis είναι η πρώτη σε μια σειρά παγκόσμιων εκδηλώσεων αφιερωμένων στην προώθηση της προστασίας του κυβερνοχώρου και στην ανάπτυξη τοπικών ταλέντων. Με πολλά κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, η Acronis είναι πάντα σε αναζήτηση για κορυφαίους μηχανικούς λογισμικού. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για ανοικτές θέσεις στο acronis.com/en-eu/careers/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το συνέδριο και τις μελλοντικές εκδηλώσεις, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://acronis.events ή κάντε λήψη της εφαρμογής για κινητά Acronis Events από το App Store ή το Google Play.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!