Με την εφαρμογή Actual Pixels θα βλέπετε τις εικόνες σας χωρίς να χάνετε ούτε ένα pixel


Με την εφαρμογή Actual Pixels θα βλέπετε τις εικόνες σας χωρίς να χάνετε ούτε ένα pixel

Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούνται επαγγελματικά με την φωτογραφία (αλλά και πολλοί ερασιτέχνες) χρησιμοποιούν τα tablets για να δείξουν το portfolio τους σε εν δυνάμει πελάτες.  Επίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν πλέον smartphones και τα χρησιμοποιούν εκτός των άλλων για να βλέπουν φωτογραφίες.   Το μειονέκτημα στην όλη υπόθεση είναι ότι οι εφαρμογές για tablets και smartphones που υπάρχουν για θέαση εικόνων δεν ανοίγουν τις φωτογραφίες στην πλήρη τους ανάλυση αλλά χαμηλώνουν την ανάλυση για να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των πόρων της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι αν και οι εικόνες όταν τις ανοίγουμε σε κανονικό μέγεθος φαίνονται μια χαρά, όταν κάνουμε το ζουμ αρχίζει το ενοχλητικό πιξέλιασμα (εμφανίζονται τα pixel λόγω της χαμηλής ανάλυσης).  Κάτι τέτοιο, εκτός του αισθητικού κακού αποτελέσματος, δυσκολεύει τον έλεγχο της εστίασης και της οξύτητας.

Υπάρχουν βέβαια εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίγει η εικόνα που θέλετε σε πλήρη ανάλυση και μία από αυτές είναι η Actual Pixels (μόνο για iOS).  Η Actual Pixels ανοίγει την εικόνα που θέλετε στην πραγματική της ανάλυση έτσι ώστε να μπορείτε να ζουμάετε και να την ελέγξετε με ακρίβεια.  Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο iPad ή το iPhone και η διάθεση της είναι δωρεάν.

via dpreview

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

ipad iphone
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!