Το Adobe Photoshop καταπολεμάει την κλοπή εικόνων και την παραπληροφόρηση με τη νέα λειτουργία Content Credentials


Το Adobe Photoshop καταπολεμάει την κλοπή εικόνων και την παραπληροφόρηση με τη νέα λειτουργία Content Credentials

Προς υποστήριξη της πρωτοβουλίας Content Authenticity Initiative, η Adobe ενσωμάτωσε τη νέα λειτουργία Content Credentials στο Photoshop.

Πριν από δύο χρόνια η Adobe ξεκίνησε την πρωτοβουλία Content Authenticity Initiative (CAI) -Πρωτοβουλία για την Αυθεντικότητα του Περιεχομένου- για την καταπολέμηση της οπτικής παραπληροφόρησης, της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και την προστασία των δημιουργών, των οποίων το όνομα δεν αναφέρεται στις δημιουργίες τους. Η πρωτοβούλία αυτή ξεκίνησε σε συνεργασία με το Twitter και τους The New York Times.

Mέσα σε μόλις δύο χρόνια, η CAI επεκτάθηκε από τρεις ιδρυτικούς εταίρους (Adobe, Twitter και The New York Times) σε περισσότερα από 400 μέλη, με την συμμετοχή των Washington Post, Gannett, BBC, Agence France-Presse (AFP), Getty Images, VII Photo και σε συνεργασία με τις εταιρείες Arm, CameraBits, Impressions, Metaphysic.ai, Microsoft, Nikon, Qualcomm, Reface, Smartframe, Synthesia, Truepic και Wacom — μεταξύ πολλών άλλων.

Η λειτουργία Content Credentials δείχνει την ταυτότητα και το ιστορικό επεξεργασίας μίας εικόνας, για να διασφαλίσει ότι ο δημιουργός της λαμβάνει τα απαραίτητα credits για την εργασία του και ο θεατής μαθαίνει τι επεξεργασία έχει δεχτεί η εικόνα που βλέπει.

Η νέα λειτουργία διατίθεται μέσω του Photoshop με δυνατότητα επιλογής από τον χρήστη. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία καταγράφει τις επεξεργασίες που γίνονται και τις ενσωματώνει πληροφορίες ταυτότητας του δημιουργού. Στη συνέχεια, ο δημιουργός μπορεί να επισυνάψει αυτές τις πληροφορίες στην εικόνα κατά την εξαγωγή της. Αυτά τα ασφαλή μεταδεδομένα παρέχουν νέες επιλογές διαφάνειας τόσο για επαγγελματίες όσο και για περιστασιακούς καλλιτέχνες, ενώ επίσης ενισχύει την εμπιστοσύνη του κοινού στο ψηφιακό περιεχόμενο.

Η επαλήθευση των στοιχείων του δημιουργού ενός έργου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας verify.contentauthenticity.org. Στην ουσία μπορείς να ανεβάσεις εκεί την φωτογραφία που θέλεις και να δεις αν υπάρχουν τα στοιχεία του δημιουργού και τι επεξεργασία έχει υποστεί.

Επιπλέον οι εικόνες που βρίσκονται και διατίθονται από την Adobe μέσω της πλατφόρμας Adobe Stock περιλαμβάνουν πλέον αυτόματα Content Credentials. Αυτά θα εμφανίζονται κατά την εισαγωγή των εικόνων στο Photoshop ή κατά τη μεταφόρτωση στον ιστότοπο Verify, δείχνοντας ότι το στοιχείο προέρχεται από το Adobe Stock.

Επίσης οι χρήστες θα μπορούν πλέον να συνδέσουν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διευθύνσεις κρυπτογραφικού πορτοφολιού με τα έργα τους, μέσα από το Photoshop. Προσθέτοντας τις διευθύνσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του πορτοφολιού στα Content Credentials, ο χρήστης μπορεί να διαβεβαιώσει περαιτέρω τους καταναλωτές ότι είναι πράγματι ο δημιουργός του περιεχομένου. Μια διεύθυνση κρυπτογράφησης είναι επίσης χρήσιμη εάν κάποιος επιθυμεί να παρέχει το έργο του ως crypto art. Έτσι σε συνεργασία με πλατφόρμες αγοραπωλησίας NFT όπως οι KnownOrigin, OpenSea, Rarible και SuperRare παρέχονται έργα με Content Credentials, επιτρέποντας στους συλλέκτες να δουν εάν το πορτοφόλι που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός στοιχείου ήταν πράγματι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση του.

Ακόμα στην πλατφόρμα της Adobe, Behance, εάν μια εικόνα έχει συνδεδεμένα Content Credentials , θα είναι πλέον ορατά κατά την προβολή αυτής της εικόνας στο Behance, με τον χρήστη να συνδέεται απρόσκοπτα στο verify.contentauthenticity.org για να δει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, η Adobe εργάζεται για την κυκλοφορία ενός κιτ προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να ενσωματώσει τη λειτουργία Content Credentials στο προϊόν της.

Σκοπός όλων των παραπάνω είναι να υπάρξουν ευρέως υιοθετημένα πρότυπα και ανοιχτά συστήματα, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι οργανισμοί και τα προϊόντα στο διαδίκτυο συνεργάζονται για να κάνουν τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο, πιο αξιόπιστο και πιο ανοιχτό για δημιουργούς και καταναλωτές. Η αδιαμφισβήτητη διαφάνεια σχετικά με την προέλευση και τις αλλαγές στο περιεχόμενο όχι μόνο ωφελεί την ιδιοκτησία του δημιουργού, αλλά επιτρέπει επίσης στους θεατές να κατανοούν περισσότερα για το τι βλέπουν στο διαδίκτυο και να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις. Με αυτές τις πληροφορίες αποκαλύπτεται το τι είναι πραγματικό — σε αντίθεση με τον εντοπισμό ή τον προσδιορισμό του πλαστού — με στόχο ένα μέλλον όπου όλοι αναμένουν να δουν την προέλευση που συνοδεύει το ψηφιακό περιεχόμενο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Photoshop

Πηγή:

Adobe
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Εκπληκτικό αυτό που έκανε η Adobe με τους NYT. Κι επιπλέον θα δώσουν τον κώδικα στην ανοιχτή κοινότητα, (open source), για ν’ ακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται.
    Στα συν κι η δυνατότητα της κρυπτογράφησης.
    Πολυεπίπεδη η πλατφόρμα, μακάρι να μπορούσε αυτό να περάσει και στη καθημερινότητά μας.
    Ίσως και α γλυτώναμε απ’ τους “επιστήμονες” που βόσκουν στα Φέισμπουκ της ανθρωπότητας και βρίσκουν δωρεάν βήμα για τις κάθε λογής “επιστημονικές ανακοινώσεις” τους…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!