Ανακοινώθηκε ο πιο ευρυγώνιος φακός της Hasselblad

Η Σουηδική Hasselblad ανακοίνωσε τον νέο της φακό στα 21mm, τον πιο ευρυγώνιο φακό της εταιρείας.

Ο νέος φακός ανήκει στο σύστημα της mirrorless Hasselblad X1D στο μεσαίο φορμά, προσφέροντας εστιακό μήκος 17mm σε φορμά 35mm, καθιστώντας τον ιδανικό για φωτογράφηση τοπίου και αρχιτεκτονική φωτογραφία.

O Hasselblad XCD 21 αποτελείται από 13 οπτικά στοιχεία σε 9 ομάδες και μπορεί να εστιάσει από τα 32 εκατοστά (με αναλογία μεγέθυνσης 1:10). Η γωνία λήψης του είναι στις 105 μοίρες και δέχεται φίλτρα των 77mm. Eπιπλέον θα μπορεί να συγχρονίζει με flash σε ταχύτητες μέχρι 1/2000 του δευτερολέπτου.

Το βάρος του νέου φακού είναι 600 γραμμάρια και έχει μήκος 10.6 εκατοστά.

Η τιμή του αναμένεται να είναι στα 3.000 ευρώ και θα είναι διαθέσιμος από τα μέσα Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Hasselblad.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!