Around the Line: Έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παρασκευαΐδη στην Αθήνα
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:30 στην γκαλερί House of Lucie, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παρασκευαΐδη με τίτλο Around the Line / Γύρω από τη Γραμμή.
Έκθεση φωτογραφίας: Around the Line
Λευτέρης Παρασκευαΐδης
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:30 στην γκαλερί House of Lucie, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παρασκευαΐδη με τίτλο Around the Line / Γύρω από τη Γραμμή. Την έκθεση επιμελείται ο Hossein Farmani , επιμελητής και ιδρυτής του Lucie Fundation.
Η έκθεση είναι μέρος του APhF:24 Satellite Program το οποίο επιμελείται η Σύλβια Σαχίνη, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.
Η σειρά Around the Line, είναι ένα μακροχρόνιο roadtrip μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης που αφορά το τοπίο της ελληνικής επαρχίας γύρω από τον εθνικό αυτοκινητόδρομο. Σε μια περίοδο δέκα χρόνων γίνεται καταγραφή των περιοχών αυτών, πάνω και γύρω από την εθνική οδό, των γύρω χωριών και οικισμών. Παρακολουθούμε την διαρκώς μεταβαλλόμενη ταυτότητα ενός τόπου που έχουμε συνηθίσει να προσπερνάμε. Γινόμαστε παρατηρητές ενός τοπίου που μεταβάλλεται συνεχώς και ενός τοπίου που άλλοτε αλλάζει λόγω των εγχώριων και όχι μόνο εξελίξεων, και άλλοτε επειδή απλά το αποφασίζει η φύση.
Τον Οκτώβριο του 2023, η σειρά ‘Around the Line’ εκδόθηκε σε 200 αντίτυπα, σε αυτοέκδοση, και είναι το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Λευτέρη Παρασκευαΐδη. Το βιβλίο θα υπάρχει διαθέσιμο στο χώρο της έκθεσης.
Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.photofestival.gr/exhibitions/house-of-lucie-gr
https://lefterisparaskevaidis.com/
Ο Λευτέρης Παρασκευαΐδης (1980) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως φωτογράφος ενώ παράλληλα σπουδάζει στην σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα της Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Εκτός από την επαγγελματική του ενασχόληση με την φωτογραφία, αναπτύσσει προσωπικά φωτογραφικά έργα στα οποία επικεντρώνεται στην έννοια της ταυτότητας και των στερεοτύπων, ενώ παράλληλα διερευνά τις διαφορετικές πτυχές και συνθήκες της συμπεριφοράς και της ενσωμάτωσης του ατόμου στο δημόσιο χώρο. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας, σε διαδικτυακά φωτογραφικά περιοδικά και σε φωτογραφικές πλατφόρμες.
House of Lucie / Center for Photography
Χαραλάμπη Σωτηρίου 4
Αθήνα 11472
Νεάπολη, Εξαρχεια
Διάρκεια: 12/6 – 26/6/2024
Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Ιουνίου, 19:30
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Αποβολή του Ασημένιου Βραβείου Birds in Flight στον BPOTY 2025! Διαβάστε την ανακοίνωση!

- iPhone 18: Με 24MP selfie κάμερες σε όλα τα μοντέλα

- Samsung Galaxy S26 Ultra: Αναλυτικά οι φήμες για τις κάμερες της νέας ναυαρχίδας για το 2026

- Το Tianwen 1 της Κίνας καταγράφει τον διαστρικό κομήτη 3I/ATLAS από την τροχιά του Άρη

- Το Τέλος της Υπηρεσίας LUMIX PRO στην Ευρώπη: Τι Σημαίνει για τους Επαγγελματίες Δημιουργούς

- Η Nikon πουλάει πολλές κάμερες και φακούς — αλλά συνεχίζει να χάνει χρήματα


















